TORVAZIN DUO kemény kapszula

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Torvazin Duo és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Torvazin Duo két különböző hatóanyagot tartalmaz egy kapszulában. Az egyik hatóanyag az atorvasztatin, ami az úgynevezett sztatinok csoportjába tartozik, a másik hatóanyag az ezetimib.

A Torvazin Duo az összkoleszterin, a „rossz” (LDL) koleszterin és a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjénekcsökkentésére alkalmazható gyógyszer felnőtteknél. Emellettemeli a „jó” (HDL) koleszterin szintjét.

Ez a gyógyszer kétféle módon csökkenti az Ön koleszterinszintjét: csökkenti az emésztőrendszerből felszívódó és a szervezet által termelt koleszterin mennyiségét is.

A legtöbb embernél a magas koleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Ha azonban ez az állapot kezeletlen marad, a zsírrészecskék beépülhetnek a vérerek falába, ami azok szűkületéhez vezet.

Előfordulhat, hogy ezek a beszűkült vérerek elzáródnak, így elégtelenné válik a szív vagy az agy vérellátása, ami szívinfarktus vagy szélütés (sztrók) kialakulásához vezet. A koleszterinszintjének kezelésével csökkentheti a szívinfarktus, a szélütés (sztrók) vagy az ehhez kapcsolódó egészségügyi problémák kialakulásának kockázatát.

Ez a gyógyszer olyan betegeknél alkalmazható, akiknek a koleszterinszintje nem állítható be kizárólag diétával. A gyógyszer szedése alatt koleszterincsökkentő diétáját folytatnia kell.

Kezelőorvosa Torvazin Duo-t írhat fel – megegyező hatáserősségben – ha Ön már együtt szedi az atorvasztatint és ezetimibet.

Ez a gyógyszer nem segíti elő a fogyást.

TORVAZIN DUO kemény kapszula GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag
atorvastatin, ezetimibe

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal >

Gyártó:
Egis Gyógyszergyár Zrt.
Vényköteles?
vényköteles
vényköteles
A gyógyszer orvosi receptre alkalmazható: Orvoskereső

Kiszerelések

  • 10 mg/10 mg
  • 20 mg/10 mg
  • 40 mg/10 mg
Laktóz:
nincs
Glutén:
nincs
Benzoát:
nincs

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Torvazin Duo szedése előtt

Ne szedje a Torvazin Duo-t:

  • ha allergiás az atorvasztatinra, az ezetimibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
  • ha májbetegsége van vagy volt korábban;
  • ha Önnél vérvizsgálat során a máj működését jellemző, tisztázatlan eredetű, kóros eredményt találtak;
  • ha Ön fogamzóképes nő és nem alkalmaz megbízható fogamzásgátló módszert;
  • ha Ön terhes vagy teherbe kíván esni;
  • ha Ön szoptat;
  • ha glekaprevir/pibrentaszvir kombinációját alkalmazza a hepatitisz C (májgyulladás) kezelésére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

ATorvazin Duo szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével:

  • ha súlyos légzési elégtelenségben szenved;
  • ha fuzidinsav nevű gyógyszert (bakteriális fertőzés kezelésére) kap vagy kapott szájon át, illetve injekcióbanaz elmúlt 7 nap során. A fuzidinsav és a Torvazin Duo együttes alkalmazása súlyos izomproblémákhoz (rabdomiolízis)vezethet (lásd az „Egyéb gyógyszerek és a Torvazin Duo” bekezdést).
  • ha korábban agyvérzéssel járó szélütése (sztrók) volt vagy az agyában korábbi sztrókból visszamaradó kicsi, folyadékkal telt üregek vannak;
  • ha veseproblémái vannak;
  • ha Önnél pajzsmirigy-alulműködés (hipotireózis) áll fenn;
  • ha ismételt vagy tisztázatlan eredetű izomfájdalma volt, valamint ha Önnél vagy a családjában izombetegség fordult elő;
  • ha egyéb lipidszintcsökkentő gyógyszerekkel (például egyéb sztatinok vagy fibrátok néven ismert gyógyszerek) történő kezelés során korábban izomproblémái voltak;
  • ha Ön miaszténiában (egy általános izomgyengeséggel járó betegségben, amely néhány esetben a légzőizmokat is érintheti) vagy okuláris miaszténiában (a szem izmainak gyengeségét okozó betegség) szenved vagy szenvedett, ugyanis a sztatinok néha súlyosbíthatják ezt az állapotot vagy miaszténia kialakulását okozhatják (lásd 4. pont);
  • ha rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt iszik;
  • ha kórelőzményében májbetegség szerepel;
  • ha 70 évesnél idősebb.

Haladéktalanul keresse fel kezelőorvosát, ha a Torvazin Duo szedése alatt tisztázatlan eredetű izomfájdalmat, izomérzékenységet vagy izomgyengeséget tapasztal. Ez azért fontos, mert ritka esetben az izomproblémák súlyosak lehetnek, mint például vesekárosodást eredményező izomlebomlás. Ismert, hogy az atorvasztatin izomproblémákat okozhat, és az ezetimibbel összefüggésben is jelentettek izomproblémákat.

Számoljon be kezelőorvosának vagy gyógyszerészének az esetleges izomgyengeségről is, amennyiben az folyamatosan fennáll. További vizsgálatokra és gyógyszerekre lehet szükség ennek diagnosztizálása és kezelése céljából.

Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, orvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani, amennyiben Ön cukorbeteg vagy fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűleg fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha vérében magas a cukor- és a vérzsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van.

Tájékoztassa kezelőorvosát egészségügyi problémáiról, beleértve az allergiákat is.

Ez a gyógyszerés a fibrátok (bizonyos koleszterinszint-csökkentő gyógyszerek) együttadása kerülendő, mert a kombináció biztonságosságát és hatásosságát nem vizsgálták.

Gyermekek és serdülők

A Torvazin Duo alkalmazása 18 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél nem ajánlott.

Egyéb gyógyszerekés a Torvazin Duo

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Néhány gyógyszer megváltoztathatja a Torvazin Duo hatását, vagy a Torvazin Duo változtathatja meg ezek hatását. Az ilyen típusú kölcsönhatás egyik vagy mindkét gyógyszer hatásosságát csökkentheti. Ugyanakkor megnövelheti a mellékhatások súlyosságát, például a fontos, izomkárosodással járó állapot, a rabdomiolízisként ismert betegségét (leírását lásd a 4. pontban):

  • a szervezetimmunrendszerének működését befolyásoló gyógyszerek, például ciklosporin;
  • bizonyos antibiotikumok, például eritromicin, klaritromicin, telitromicin, rifampicin (bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazott gyógyszerek);
  • bizonyos gombafertőzés elleni gyógyszerek, például ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol, flukonazol, pozakonazol;
  • a vérzsírszintet szabályozó egyéb gyógyszerek, például gemfibrozil, egyéb fibrátok, nikotinsav származékai, kolesztipol, kolesztiramin;
  • angina vagy magas vérnyomás kezelésére alkalmazott kalciumcsatorna-blokkolók, például amlodipin, diltiazem;
  • a szívritmusát szabályozó gyógyszerek, például digoxin, verapamil, amiodaron;
  • letermovir, amely a citomegalovírus-fertőzés megelőzését segítő gyógyszer;
  • HIV kezelésére alkalmazott gyógyszerek, például ritonavir, lopinavir, atazanavir, indinavir, darunavir, efavirenz, fozamprenavir, delavirdin, tipranavir/ritonavir kombinációja stb.;
  • egyes, a hepatitisz C (májgyulladás) kezelésére alkalmazott gyógyszerek, például telaprevir, boceprevir és az elbasvir/grazoprevir, ledipaszvir/szofoszbuvir kombinációja;
  • fuzidinsav. Ha bakteriális fertőzés kezelésére szájon át fuzidinsavat kell szednie, átmenetileg abba kell hagynia a Torvazin Duo szedését. Kezelőorvosa fogja meghatározni, mikor folytathatja újra biztonságosan a Torvazin Duo szedését. A Torvazin Duo és a fuzidinsav egyidejű szedése ritkán izomgyengeséghez, izomérzékenységhez vagy izomfájdalomhoz (rabdomiolízishez) vezethet. A rabdomiolízissel kapcsolatos további információk a 4. pontban találhatók.
  • egyéb gyógyszerek, melyekről ismert, hogy kölcsönhatásba lépnek ezzel a gyógyszerrel:
  • warfarin, fenprokumon, acenokumarol vagy fluindion (vérrögképződés megelőzésére alkalmazott gyógyszerek);
  • szájon át alkalmazandó fogamzásgátlók (terhesség megelőzésére alkalmazott gyógyszerek);
  • stiripentol (epilepszia kezelésére alkalmazott görcsgátló gyógyszer);
  • cimetidin (gyomorégésre és gyomorfekélyre alkalmazott gyógyszer);
  • fenazon (fájdalomcsillapító);
  • kolchicin (köszvény kezelésére);
  • gyomorsavkötő-gyógyszer (alumínium- vagy magnézium-tartalmú, emésztési zavar esetén alkalmazott termékek);
  • közönséges orbáncfű (a depresszió kezelésére alkalmazott gyógyszer)

A Torvazin Duo egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal

A gyógyszer alkalmazására vonatkozó utasításokért lásd a 3. pontot. Kérjük, vegye figyelembe a következőket:

Grépfrútlé

Ne fogyasszon egy vagy két kis pohár grépfrútlénél többet naponta, mert a nagy mennyiségű grépfrútlé megváltoztathatja ennek a gyógyszernek a hatását.

Alkohol

A gyógyszer szedése során kerülje a nagy mennyiségű alkohol fogyasztását. További információért lásd 2. pont: „Figyelmeztetések és óvintézkedések”.

Terhesség és szoptatás

Ne szedje a Torvazin Duo-t, ha Ön terhes, teherbe kíván esni vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet.

Fogamzóképes nők ezt a gyógyszert kizárólag akkor szedhetik, ha megbízható fogamzásgátló módszereket alkalmaznak. Ha Ön teherbe esik ennek a gyógyszernek a szedése alatt, azonnal hagyja abba a szedését és tájékoztassa kezelőorvosát.

Ne szedje a Torvazin Duo-t, ha Ön szoptat.

Ennek a gyógyszernek a biztonságossága terhesség és szoptatás ideje alatt eddig nem bizonyított.

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Nem várható, hogy a készítmény szedése befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Azonban számításba kell venni, hogy néhány ember szédülhet, miután beveszi ezt a gyógyszert.Amennyiben szédülést tapasztal, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt vezetne vagy gépeket kezelne.

Ez a gyógyszer szacharózt és nátriumot tartalmaz

A Torvazin Duo szacharózt tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel kezelőorvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz kapszulánként, azaz gyakorlatilag „nátriummentes”.

3. Hogyan kell szedni a Torvazin Duo-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ennek a gyógyszernek a szedése során is folytatnia kell az előírt koleszterinszegény diétát.

A készítmény ajánlott napi adagja felnőtteknek egy kapszula az adott hatáserősségből.

A Torvazin Duo-t naponta egyszer kell bevenni.

A kapszulát a nap folyamán bármikor, étkezés közben vagy attól függetlenül beveheti, azonban próbálja meg minden nap azonos időben bevenni.

Egészben, vízzel nyelje le a kapszulákat.

Ez a gyógyszernem alkalmas kezdő terápiára. A terápia megkezdése, illetve a szükséges adagmódosítás csak a külön adott hatóanyagokkal végezhető el és a megfelelő dózisok beállítása után lehet a Torvazin Duo megfelelő hatáserősségére váltani.

Ha kezelőorvosa a Torvazin Duo-t egy másik, kolesztiramin nevű hatóanyagot tartalmazó koleszterinszint-csökkentő gyógyszerrel vagy valamely egyéb epesavkötő gyantát tartalmazó gyógyszerrel együtt írta fel, ezt a gyógyszert az epesavkötő gyanta bevétele előtt legalább 2 órával vagy azt követően legalább 4 órával később vegye be.

Ha az előírtnál több Torvazin Duo-t vett be

Ha véletlenül túl sok kapszulát vett be (többet mint az Ön ajánlott napi adagja), értesítse kezelőorvosát vagy menjen el a legközelebbi kórházba.

Ha elfelejtette bevenni a Torvazin Duo-t

Ha elfelejt bevenni egy adagot, csak a következő adagot vegye be a szokásos időpontban. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja a Torvazin Duo szedését

Beszéljen kezelőorvosával, ha abba akarja hagyni a Torvazin Duo-kezelést. A koleszterinszintje újból megemelkedhet, ha abbahagyja ennek a gyógyszernek a szedését.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Ha a következő súlyos mellékhatások vagy tünetek bármelyikét tapasztalja, hagyja abba a gyógyszer szedését és azonnal értesítse kezelőorvosát vagy menjen el a legközelebbi kórház sürgősségi osztályára:

Ritka (1 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • Súlyos allergiás reakció, ami az arc, a nyelv és a torok duzzanatához vezet és súlyos légzési nehézséget okozhat.
  • A bőr súlyos hámlásával és duzzanatával, a bőrön, szájban, a szemek és nemi szervek környékén felhólyagosodással és lázzal járó súlyos betegség. Rózsaszín-piros bőrkiütések különösen a tenyereken és talpakon, amelyek felhólyagosodhatnak.

Az izomgyengeséget, izomérzékenységet, izomfájdalmat vagy izomszakadást vagy a vizelet vörösesbarna elszíneződését kóros izomlebomlás (rabdomiolízis) is okozhatja, különösen, ha egyidejűleg rossz közérzet vagy magas láz jelentkezik. A kóros izomlebomlás nem mindig szűnik meg a Torvazin Duo szedésének abbahagyása után sem; ez életet veszélyeztető lehet és veseproblémákhoz vezethet.

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • Ha váratlan vagy szokatlan vérzés vagy véraláfutás jelentkezik Önnél, ez májproblémára utalhat. Beszéljen kezelőorvosával, amint lehetséges.
  • Lupusz‑szerű tünetegyüttes (például kiütéssel, ízületi problémákkal és a vérsejteket érintő hatásokkal).

Egyéb lehetséges mellékhatások

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • megfázás (nazofaringitisz);
  • allergiás reakciók;
  • magas vércukorszint;
  • fejfájás;
  • torokfájás;
  • orrvérzés;
  • székrekedés;
  • puffadás (túlzott mennyiségű gáz a belekben);
  • emésztési zavarok;
  • émelygés;
  • hasmenés;
  • hasi fájdalom;
  • izomfájdalom;
  • ízületi fájdalom;
  • végtagfájdalom;
  • izomgörcs;
  • ízületi duzzanat;
  • hátfájás;
  • fáradtság érzése (nagyfokú fáradtság);
  • izomfunkciós laboratóriumi vizsgálatok eredményeinek (kreatin-kináz) emelkedése;
  • kóros májműködésre utaló vérvizsgálati eredmények, bizonyos májfunkciós laboratóriumi értékek (transzamináz-szintek) emelkedése.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • alacsony vércukorszint;
  • testtömeg-növekedés;
  • étvágycsökkenés vagy étvágytalanság;
  • rémálmok;
  • álmatlanság;
  • szédülés;
  • a kéz, illetve a láb ujjainak zsibbadása vagy érzéketlensége;
  • a fájdalom- és tapintásérzés csökkenése;
  • az ízérzékelés megváltozása;
  • emlékezetvesztés;
  • homályos látás;
  • fülcsengés;
  • hőhullámok;
  • magas vérnyomás;
  • köhögés;
  • hányás;
  • böfögés;
  • hasnyálmirigy-gyulladás, ami erős –akár hátba sugárzó –hasi fájdalmat okoz;
  • gyomorégés;
  • szájszárazság;
  • gyomornyálkahártya-gyulladás (gasztritisz);
  • májgyulladás (hepatitisz);
  • csalánkiütés;
  • viszketés;
  • bőrkiütés;
  • hajhullás;
  • nyakfájás;
  • izomgyengeség;
  • rossz közérzet (általános gyengeségérzet);
  • gyengeség (energiahiány, erőtlenség);
  • mellkasi fájdalom;
  • fájdalom;
  • vizenyő (duzzanat), különösen a kezeken és a lábakon;
  • láz;
  • fehérvérsejtek a vizeletben a vizelet laboratóriumi vizsgálatakor;
  • emelkedett májenzimszint a vérben.

Ritka (1 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • vérlemezkeszám-csökkenés, ami fokozza a véraláfutások és vérzések kockázatát (trombocitopénia);
  • az idegek károsodása a karokban és lábakban (tünete lehet például zsibbadás);
  • látászavarok;
  • epepangás (a bőr és a szemfehérje besárgulása);
  • céltábla formájú, kiemelkedő piros bőrkiütések (eritéma multiforme);
  • izomgyengeséggel járó izombetegség (miopátia);
  • izomgyulladás;
  • ínsérülés.

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):

  • halláscsökkenés;
  • májelégtelenség;
  • férfiaknál az emlő megnagyobbodása (ginekomasztia).

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):

  • depresszió;
  • légszomj;
  • epekövesség vagy epehólyag-gyulladás (amely hasi fájdalmat, hányingert és hányást okozhat);
  • folyamatosan fennálló izomgyengeség (immunmediált nekrotizáló miopátia);
  • miaszténia grávisz (általános izomgyengeséget okozó betegség, amely néhány esetben a légzőizmokat is érintheti);
  • okuláris miaszténia (a szem izmainak gyengeségét okozó betegség).

Beszéljen kezelőorvosával, ha aktivitás után rosszabbodó gyengeséget érez a karjában vagy lábában, illetve, ha kettős látást, szemhéjcsüngést, nyelési nehézséget vagy légszomjat tapasztal.

A következő mellékhatásokat jelentették néhány sztatin alkalmazása során:

  • szexuális zavarok;
  • légzési problémák, mint a tartós köhögés és/vagy légszomj vagy láz;
  • cukorbetegség. A cukorbetegségnek nagyobb a valószínűsége, amennyiben az Ön vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, orvosa megfigyelés alatt fogja tartani.

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.

A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Torvazin Duo-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

Legfeljebb 30 °C-on, a nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A csomagoláson feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Torvazin Duo?

  • A készítmény hatóanyaga az atorvasztatin (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) és az ezetimib.

Torvazin Duo 10 mg/10 mg kemény kapszula

10 mg atorvasztatint (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) és 10 mg ezetimibet tartalmaz kapszulánként.

Torvazin Duo 20 mg/10 mg kemény kapszula

20 mg atorvasztatint (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) és 10 mg ezetimibet tartalmaz kapszulánként.

Torvazin Duo 40 mg/10 mg kemény kapszula

40 mg atorvasztatint (atorvasztatin-kalcium-trihidrát formájában) és 10 mg ezetimibet tartalmaz kapszulánként.

  • Egyéb összetevők:

Kapszulatöltet:kalcium-karbonát, hidroxipropilcellulóz, poliszorbát 80, kroszkarmellóz-nátrium (SD711), cukorgömböcskék (szacharózt és kukoricakeményítőt tartalmaz), talkum, mannit, mikrokristályos cellulóz, alacsony szubsztitúciós fokú hidroxipropilcellulóz (L-HPC B1), povidon K-25, nátrium-lauril-szulfát, magnézium-sztearát.

Kapszulahéj:

Torvazin Duo 10 mg/10 mg kemény kapszula:felső rész: titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172), zselatin.

Torvazin Duo 20 mg/10 mg kemény kapszula:felső rész: titán-dioxid (E171), vörös vas-oxid (E172), zselatin.

Torvazin Duo 40 mg/10 mg kemény kapszula:felső rész: titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172), zselatin.

Alsó rész minden hatáserősség esetén: titán-dioxid (E171), sárga vas-oxid (E172), zselatin.

Milyen a Torvazin Duo külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Torvazin Duo 10 mg/10 mg kemény kapszula:Jelöletlen, önzáró, 0-ás méretű kemény kapszula, melynek alsó része sárga, felső része karamell színű, pelletekkel és egy tablettával töltve.

Torvazin Duo 20 mg/10 mg kemény kapszula:Jelöletlen, önzáró, 0-ás méretű kemény kapszula, melynek alsó része sárga, felső része vörösbarna színű, pelletekkel és egy tablettával töltve.

Torvazin Duo 40 mg/10 mg kemény kapszula:Jelöletlen, önzáró, 0-ás méretű kemény kapszula, melynek alsó része sárga, felső része sötétbarna színű, pelletekkel és egy tablettával töltve.

Kapszulatöltet:

Atorvasztatin IR pelletek: Gömb alakú pelletek.

Ezetimib 10 mg tabletta: Egy darab kerek, lapos, metszett élű tabletta, egyik oldalán „E”, másik oldalán „612” jelzéssel ellátva.

30 db, 60 db, 70 db, 80 db, 90 db, 100 db vagy 120 db kemény kapszula OPA/Al/PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Egis Gyógyszergyár Zrt. 1106 Budapest, Keresztúri út 30-38. Magyarország

Gyártó

Egis Gyógyszergyár Zrt. 1165 Budapest, Bökényföldi út 118-120. Magyarország

Egis Gyógyszergyár Zrt. 9900 Körmend, Mátyás király u. 65. Magyarország

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Magyarország

Torvazin Duo 10 mg/10 mg, 20 mg/10 mg, 40 mg/10 mg kemény kapszula

Bulgária

Torvazin Plus 10 mg/10 mg, 20 mg/10 mg, 40 mg/10 mg твърди капсули

Lengyelország

Torvazin Plus

Ciprus

Cholzet 10mg/10mg, 20mg/10mg, 40mg/10mg σκληρά καψάκια

Észtország

Atorduo 10mg/10mg, 20mg/10mg, 40mg/10mg kõvakapslid

Franciaország

Junaliza 10mg/10mg, 20mg/10mg, 40mg/10mg, gélule

Lettország

EXTROTAN 10 mg/10 mg, 20 mg/10 mg, 40 mg/10 mgcietās kapsulas

Litvánia

EXTROTAN 10 mg/10 mg, 20 mg/10 mg, 40 mg/10 mgkietosios kapsulės

Portugália

Atorduo 10mg/10mg, 20mg/10mg, 40mg/10mg cápsulas

Románia

Torvazin Plus 10 mg/10 mg, 20 mg/10 mg, 40 mg/10 mg capsule

Spanyolország

Atorduo 10 mg/10 mg, 20 mg/10 mg, 40 mg/10 mgcápsulas duras

Szlovákia

Torvazin Plus 10 mg/10 mg, 20 mg/10 mg, 40 mg/10 mg

Torvazin Duo 10 mg/10 mg kemény kapszula:

OGYI-T-23586/01 30×

OGYI-T-23586/02 60×

OGYI-T-23586/03 70×

OGYI-T-23586/04 80×

OGYI-T-23586/05 90×

OGYI-T-23586/06 100×

OGYI-T-23586/07 120×

Torvazin Duo 20 mg/10 mg kemény kapszula:

OGYI-T-23586/08 30×

OGYI-T-23586/09 60×

OGYI-T-23586/10 70×

OGYI-T-23586/11 80×

OGYI-T-23586/12 90×

OGYI-T-23586/13 100×

OGYI-T-23586/14 120×

Torvazin Duo 40 mg/10 mg kemény kapszula:

OGYI-T-23586/15 30×     

OGYI-T-23586/16 60×

OGYI-T-23586/17 70×

OGYI-T-23586/18 80×

OGYI-T-23586/19 90×

OGYI-T-23586/20 100×

OGYI-T-23586/21 120×

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2023. április.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal