NOFEBRAN 500 mg filmtabletta

betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Nofebran és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Nofebran metamizol-nátrium-monohidrátot tartalmazó gyógyszer. A pirazolon-típusú gyógyszerek csoportjába tartozik, fájdalomcsillapító hatással rendelkezik. A Nofebran fájdalomcsillapító hatása mellett görcsoldó és lázcsillapító hatással is rendelkezik.

A Nofebran-t súlyos akut vagy tartós fájdalom, (pl. fejfájás, migrén, fogfájás, izom- és ízületi fájdalom, poszttraumás és posztoperatív fájdalom, vesegörcs vagy epegörcs okozta fájdalom, daganatos betegségekben jelentkező fájdalom) és magas, más kezelésekre nem reagáló láz kezelésére alkalmazzák.

Ez a gyógyszer felnőttek és 15 éves vagy annál idősebb serdülők esetében alkalmazható.

NOFEBRAN 500 mg filmtabletta GYÓGYSZERINFÓK

Hatóanyag
metamizole sodium monohydrate

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal >

Gyártó:
Zentiva, k.s. (Csehország)
Vényköteles?
vény nélküli
nem vényköteles
Megtalálható a gyógyszertárakban: Patikakereső

Kiszerelések

  • 12x
  • 20x
  • 30x
  • 50x
  • 100x
Laktóz:
van
Glutén:
nincs
Benzoát:
nincs

Betegtájékoztató tartalom

2. Tudnivalók a Nofebran szedése előtt

Ne szedje a Nofebran-t:

  • ha allergiás a metamizolra vagy más pirazolon-származékokra (pl. fenazon, propifenazon) vagy pirazolidin-származékokra (pl. fenilbutazon, oxifenilbutazon) – ez azokat a betegeket is magában foglalja, akiknél reakciót, például agranulocitózist tapasztaltak ezeknek a hatóanyagoknak vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjének alkalmazását követően,
  • ha Önnél a csontvelő működési rendellenessége áll fenn (pl. daganatellenes citosztatikus kezelések után),
  • ha Önnek vérképzési zavara van (vér és vérképző szervek betegsége),
  • ha Önről már kiderült, hogy érzékeny a fájdalomcsillapítókra (fájdalomcsillapító-asztma szindróma vagy csalánkiütéses/angioödémás típusú fájdalomcsillapító-intolerancia). Ez azokra a betegekre is vonatkozik, akiknél hörgőgörcs (az alsó légutak hirtelen szűkülete) vagy egyéb túlérzékenységi reakciók alakulnak ki, úgymint viszketés, orrfolyás és duzzanat (csalánkiütés, orrnyálkahártya-gyulladás, angioödéma), amikor fájdalomcsillapítót (pl. szalicilátokat és paracetamolt, vagy diklofenákot, ibuprofént, indometacint, naproxént stb.) alkalmaznak náluk,
  • ha veleszületett glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz-hiánya van (öröklött anyagcsere-betegség, amely a vörösvértestek szétesésének kockázatával jár),
  • ha akut intermittáló hepatikus porfiriában szenved (a hemoglobin képződésének zavarával járó öröklött anyagcsere-betegség),
  • terhessége utolsó három hónapjában van.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Nofebran szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagygyógyszerészével:

  • ha láza, hidegrázása, torokfájása vagy szájfekélye van. Ha Önnél ezen tünetek bármelyike jelentkezik, azonnal hagyja abba a kezelést és forduljon kezelőorvosához. Ezek a tünetek a neutropéniához (a neutrofilnek nevezett fehérvérsejt-típus hiánya) vagy agranulocitózishoz (bizonyos fehérvérsejtek, az úgynevezett granulociták számának csökkenése vagy teljes eltűnése a vérben) köthetők. A metamizol által kiváltott agranulocitózis legalább 1 hétig tartó immunallergiás eredetű rendellenesség. Ezen reakciók mindegyike nagyon ritka, amelyek súlyosak lehetnek és akár életveszélyesek is. Nem függnek az adagtól, és a kezelés ideje alatt bármikor jelentkezhetnek. Neutropénia esetén (neutrofil sejtek száma <1500 sejt/mm3), a kezelést azonnal abba kell hagyni. Kezelőorvosa addig fogja ellenőrizni a vérképét, amíg az értékek vissza nem térnek az eredeti szintre.
  • ha a vérbetegségek jeleit és tüneteit tapasztalja (pl. általános gyengeség, fertőzés, tartós láz, véraláfutások, vérzések és sápadság), azonnal forduljon kezelőorvosához. Ezt pancitopéniának (mindegyik vérsejttípus számának csökkenése) nevezik,
  • ha Önnél az alábbi betegségek bármelyike fennáll, a metamizolra kialakuló súlyos túlérzékenységi reakció kockázata jelentősen magasabb lehet:
  • bronchiális asztma és egyben az orrnyálkahártya gyulladása.
  • hosszan tartó/krónikus csalánkiütés (urtikária).
  • túlérzékenység a színezékanyagokra (pl. tartrazin) vagy tartósítószerekre (pl. benzoátok).
  • alkoholintolerancia, amely esetén Ön még kismennyiségű szeszesitalra is tüsszögéssel,

könnyezéssel és az arc súlyos mértékű kivörösödésével reagál.

  • ha alacsony vérnyomásban szenved, ha folyadékhiánya van, ha rossz a vérkeringése, illetve kialakulóban lévő keringési elégtelensége van vagy ha magas láza van. Ezekben az esetekben fokozott a súlyos hipotenzív reakciók (vérnyomáseséssel járó reakciók) kockázata.

A metamizol alkalmazását különös gonddal kell mérlegelni, és ha ilyen körülmények között alkalmazzák, szoros orvosi felügyelet szükséges. Megelőző intézkedésekre van szükség a súlyos hipotenzív reakciók kockázatának csökkentése érdekében. A metamizol alkalmazása a fenti betegségektől független hipotenzív reakciókat válthat ki, mely reakciók az adagtól függőnek tűnnek.

  • ha súlyos koszorúér-betegsége vagy az agy vérellátását korlátozó jelentős érszűkülete van. Ezekben az esetekben alapvető fontosságú, hogy elkerüljön bármilyen vérnyomásesést, ezért a metamizol csak a vérkeringés gondos, rendszeres ellenőrzése mellett alkalmazható.
  • ha vese- vagy májműködési rendellenessége van. Ebben az esetben nem szabad nagy adag metamizolt alkalmazni, mivel csökken a szervezetből való kiürülése.
  • kezelőorvosa laboratóriumi vizsgálatokat fog végezni, mivel a metamizol befolyásolhatja egyes módszerek eredményét (például a vér kreatininszintjét, a vérben található zsírokoknak a szintjét, a HDL-koleszterin vagy a húgysav szintjét).

Májbetegségek

Májgyulladást jelentettek metamizolt szedő betegeknél. A májgyulladás tünetei a kezelés kezdetétől számított néhány napon vagy néhány hónapon belül jelentkeztek.

Hagyja abba a Nofebran alkalmazását, és forduljon kezelőorvosához, ha májbetegség tünetei jelentkeznek Önnél, mint pl. hányinger vagy hányás, láz, fáradtság, étvágytalanság, sötét színű vizelet, világos színű széklet, a bőr és a szemfehérje besárgulása, bőrviszketés, bőrkiütés vagy gyomortáji fájdalom. Kezelőorvosa ellenőrizni fogja a májfunkciót.

Ne szedje a Nofebran-t, ha metamizol-tartalmú gyógyszer szedése során korábban jelentkezett már Önnél májbetegség.

Súlyos bőrreakciók

Életveszélyes bőrreakciókról (Stevens–Johnson-szindróma, toxikus epidermális nekrolízis, eozinofíliával és szisztémás tünetekkel járó gyógyszerreakció [DRESS]) számoltak be metamizol alkalmazását követően. Ha a 4. pontban leírt súlyos bőrreakciókhoz kapcsolódó tünetek bármelyikét észleli, akkor azonnal hagyja abba a metamizol szedését és azonnal forduljon orvoshoz. Ha bármilyen súlyos bőrreakció alakult ki Önnél, soha nem szabad újrakezdenie a Nofebran szedését (lásd 4. pont).

Gyermekek és serdülők

A Nofebran nem alkalmazható 15 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél.

Egyéb gyógyszerek és a Nofebran

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezettegyéb gyógyszereiről, különösen fontos megemlíteni kezelőorvosának a következőket:

  • metotrexát (daganatos betegségek vagy bizonyos reumás betegségek kezelésére alkalmazzák). Egyidejű alkalmazása metamizollal fokozhatja a metotrexát esetleges vérképzést károsító hatását, különösen idős betegeknél. Ezért ezt a kombinációt kerülni kell.
  • ciklosporin (az immunrendszer működésének elnyomására alkalmazzák). A Nofebran csökkentheti a ciklosporin szérumszintjét. Ha ciklosporinnal egyidőben metamizol tablettát is szed a beteg, előfordulhat, hogy a ciklosporin adagját növelni kell.
  • efavirenz (HIV/AIDS kezelésére szolgáló gyógyszer).
  • metadon (tiltott kábítószerek (opioidok) által kiváltott függőség kezelésére).
  • valproát (epilepszia vagy bipoláris zavar kezelésére szolgáló gyógyszer).
  • takrolimusz (szervkilökődést megelőző gyógyszer, szervátültetésen átesett betegeknél alkalmazzák).
  • szertralin (depresszió kezelésére szolgáló gyógyszer).
  • acetilszalicilsav. A metamizol csökkentheti az acetilszalicilsav vérlemezkékre kifejtett hatását. Ha Ön acetilszalicilsavat szed alacsony adagban a szíve védelmére, a Nofebran-t óvatosan szabad csak alkalmazni.
  • bupropion (depresszió kezelésére szolgáló vagy a dohányzásról történő leszokást elősegítő gyógyszer).

A Nofebran egyidejű bevétele alkohollal

A Nofebran alkalmazása alatt a szeszesital fogyasztása kerülendő.

Terhesség és szoptatás

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljenkezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

Terhesség

A terhesség első hat hónapjában a metamizol alkalmazása nem javasolt. A terhesség első három hónapjában történő metamizol-alkalmazással kapcsolatos rendelkezésre álló adatok száma korlátozott, de nem mutatnak magzatkárosító hatást. Bizonyos esetekben, ha más kezelési lehetőség nincs, a metamizol egyszeri adagjainak alkalmazása a terhesség első 6 hónapjában elfogadható lehet, a kezelőorvossal vagy gyógyszerésszel történt megbeszélés, és a metamizol-kezelés előnyeinek és kockázatainak gondos mérlegelése után.

A terhesség utolsó három hónapjában (harmadik trimeszter) tilos alkalmazni a Nofebran-t, az anyai és a magzati szövődmények fokozott kockázata miatt (vérzés; a magzat egy fontos erének, az úgynevezett Botallo-vezetéknek a korai záródása, ami normálisan csak a születés után záródik be).

Szoptatás

Ne szoptasson, ha ismételten alkalmazza ezt a gyógyszert. A metamizol bomlástermékei jelentős mennyiségben kiválasztódnak az anyatejbe és a szoptatott csecsemőre vonatkozó kockázat nem zárható ki. A metamizol egyszeri alkalmazásakor javasolt az anyatej gyűjtése és kidobása az adag bevételét követően 48 óráig.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre

Az ajánlott adagolási tartományban nem ismertek a reagáló és a koncentráló képességet károsító mellékhatások. Azonban nagyobb adagok esetén tartózkodnia kell a gépek kezelésétől, a gépjárművezetéstől és más veszélyes tevékenységek végzésétől, mert előfordulhatnak mellékhatások. Ez különösen vonatkozik arra az esetre, ha Ön alkoholt fogyasztott.

A Nofebran laktózt és nátriumot tartalmaz

Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer 32,7 mg nátriumot (a konyhasó fő összetevője) tartalmaz filmtablettánként, ami megfelel a nátrium ajánlott maximális napi bevitel 1,6% -ának felnőtteknél.

3. Hogyan kell szedni a Nofebran-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Ajánlott adag

Az adag a fájdalom vagy a láz súlyosságától, és a Nofebran-ra adott terápiás választól függ. A fájdalom- és a lázcsillapításhoz szükséges legkisebb adagot kell választani. Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy milyen adagban és mennyi ideig kell szednie a Nofebran-t.

Felnőttek és 15 éves vagy annál idősebb (több mint 53 kg testtömegű) serdülők 1-2 tablettát (500–1000 mg metamizolnak felel meg) szedhetnek, ami naponta legfeljebb 4-szer, 6‑8 óránként ismételhető. A maximális napi adag 8 tabletta (4000 mg metamizolnak felel meg).

A Nofebran hatása 30‑60 perccel alkalmazás után várható és körülbelül 4 órán keresztül tart.

A tablettát egészben, szétrágás nélkül, megfelelő mennyiségű vízzel kell bevenni (kb. fél pohár).

A Nofebran étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető.

Ne szedje a Nofebran-t 3-5 napnál tovább.

Gyermekek és serdülők

A Nofebran nem alkalmazható 15 évesnél fiatalabb gyermekeknél és serdülőknél. Ezen gyógyszer egyéb gyógyszerformái és hatáserősségei elérhetők fiatalabb serdülők és gyermekek számára. Kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Idős és rossz általános egészségi állapotú vagy vesekárosodásban szenvedő betegek

Időseknél, legyengült betegeknél és vesekárosodásban szenvedő betegeknél az adagot csökkenteni kell, mivel a metamizol bomlástermékeinek kiürülése meghosszabbodhat.

Vesekárosodásban vagy májkárosodásban szenvedő betegek

Mivel károsodott vesekárosodás vagy májkárosodás esetén a kiürülés sebessége csökken, a nagy adagok töbszöri alkalmazását kerülni kell. Az adag módosítására csak rövid távú kezeléseknél nincs szükség. Hosszú távú kezelésre vonatkozóan nem állnak rendelkezésre adatok.

Ha az előírtnál több Nofebran-t vett be

Túladagolás esetén azonnal forduljon kezelőorvosához, hogy az megtehesse a szükséges intézkedéseket.

A túladagolás jelei: hányinger, hányás, hasi fájdalom, veseproblémák és ritkábban idegrendszeri tünetek (szédülés, álmosság, eszméletvesztés, görcsrohamok).

Súlyos túladagolás a vérnyomás csökkenéséhez (néha sokkhoz) és magas pulzusszámhoz vezethet.

Nagyon nagy dózisok esetén egy ártalmatlan bomlástermék ürülhet ki, ami a vizelet vörös elszíneződését okozhatja, amely a kezelés leállítása után megszűnik.

Ha elfelejtette bevenni a Nofebran-t

Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

Az alábbi mellékhatások súlyos következményekkel járhatnak; hagyja abba a Nofebran szedését, és azonnal keresse fel kezelőorvosát:

Ha az alábbiak közül bármelyik mellékhatás hirtelen megjelenik, vagy erősödik, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, mivel bizonyos gyógyszerhatások (pl. súlyos túlérzékenységi reakciók, súlyos bőrreakciók, mint pl. Stevens–Johnson-szindróma vagy a toxikus epidermális nekrolízis, agranulocitózis, pancitopénia) életveszélyessé is válhatnak. Ezekben az esetekben a Nofebran nem szedhető további orvosi felügyelet nélkül. Az időben történő orvosi beavatkozás alapvető lehet a gyógyulás szempontjából.

  • Túlérzékenységi reakciók(anafilaktoid vagy anafilaxiás reakciók) – ritka mellékhatás. Az enyhébb reakciók tipikusan irritált szemek, köhögés, orrtünetek, orrdugulás, mellkasi fájdalom, bőrvörösség (különösen az arcon és a fejen), csalánkiütés és duzzanat az arcon, valamint – ritkábban – hányinger és hasi görcsök formájában jelentkeznek. Különösen figyelmeztető tünetek az égő érzés, viszketés és forróságérzet a nyelven és a nyelv alatt és – különösen – a tenyereken és a talpakon. Az ilyen enyhe reakciók súlyosabb reakciókká alakulhatnak súlyos csalánkiütéssel, súlyos angioödémával (duzzanat, a gége területén is), súlyos hörgőgörccsel (az alsó légutak görcsös szűkülete), szaporább szívveréssel (néha lassú pulzus mellett), szívritmuszavarral, vérnyomáseséssel (néha azt követő vérnyomás-emelkedéssel), eszméletvesztéssel és keringési elégtelenséggel (sokk). Ezek a reakciók több korábbi szövődménymentes alkalmazást követően is kialakulhatnak, és súlyos, akár életveszélyes, néha még halálos kimenetelűek is lehetnek. Fájdalomcsillapító-asztma szindrómában szenvedő betegek esetében az intolerancia általában asztmás rohamok formájában jelentkezik (lásd 2. pont „Ne szedje a Nofebran-t”).
  • Vöröses színű, nem kiemelkedő, céltáblaszerű vagy kerek foltok a törzsön, közepükön gyakran hólyagokkal, bőrhámlás, fekélyek a szájban, a torokban, az orron, a nemi szerveken és a szemen. Ezeket a súlyos bőrkiütéseket láz és influenzaszerű tünetek előzhetik meg (Stevens–Johnson-szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízis) – gyakorisága nem ismert.
  • Kiterjedt bőrkiütés, magas testhőmérséklet és megnagyobbodott nyirokcsomók (DRESS-szindróma vagy gyógyszer-túlérzékenységi szindróma).
  • Hányinger vagy hányás, láz, fáradtság, étvágytalanság, sötét színű vizelet, világos színű széklet, a bőr és a szemfehérje besárgulása, bőrviszketés, bőrkiütés vagy gyomortáji fájdalom. Ezek a tünetek májkárosodás jelei lehetnek. Lásd még 2. pont: Figyelmeztetések és óvintézkedések.
  • Bizonyos fehérvérsejtek számának súlyos csökkenése (agranulocitózis), beleértve a halálos kimenetelű eseteket is, vagy a vérlemezkék számának csökkenése (trombocitopénia) –ritka mellékhatások. Ezek feltehetően immunológiai jellegű reakciók. Ezek úgy is előfordulhatnak, ha korábban szövődmények nélkül alkalmazták a metamizolt. Egyes feltételezések szerint, az agranulocitózis kockázatát fokozhatja, ha több mint egy hétig szedi a beteg a Nofebran-t.

Ha agranulocitózis, pancitopénia vagy trombocitopénia tünetei (lásd alább) jelentkeznek, azonnal hagyja abba a Nofebran alkalmazását. A kezelés abbahagyását azonban tilos addigra halasztani, míg a laboratóriumi vizsgálati eredmények rendelkezésre nem állnak. A vérképet (beleértve a minőségi vérképet) a kezelőorvosának ellenőriznie kell.

Ne szedje a Nofebran-t, ha a következő tünetek jelentkeznek, amelyek egy lehetséges agranulocitózisra utalhatnak:

  • Az általános egészségi állapot váratlan romlása (például láz, hidegrázás, torokfájás, nyelési nehézségek).
  • Ha a láz nem csökken vagy újra jelentkezik.
  • Ha fájdalmas nyálkahárty-elváltozások lépnek fel, különösen a szájban, az orrban, a torokban, valamint a nemi szervek és a végbélnyílás területén.

A trombocitopénia jellemző tünetei közé tartoznak például a fokozott vérzési hajlam és a vérzés okozta kis vörös foltok a bőrön és a nyálkahártyákon (petehia).

Vérszegénység a csontvelőfunkció egyidejű zavarával (aplasztikus anémia), a fehérvérsejtek és a vörösvértestek, valamint a vérlemezkék számának csökkenése (pancitopénia), beleértve a halálos kimenetelű eseteket. A pancitopénia és az aplasztikus anémia tünetei az általános rossz közérzet (gyengeség), fertőzés, tartós láz, véraláfutások, vérzések és sápadtság lehetnek.

Egyéb mellékhatások

Nem gyakori(100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)

  • Vérnyomásesés (önmagában fellépő hipotenzív reakció). Ez lehet közvetlen gyógyszerhatás, és nem kísérik más túlérzékenységi reakciók. Egy ilyen reakció csak ritkán vezet súlyos vérnyomáseséshez. A hipotenzív reakció kockázata nőhet kifejezetten magas láz (hiperpirexia) esetén. A súlyos vérnyomáscsökkenés jellemző jelei: fokozott szívverés, sápadtság, remegés, szédülés, hányinger és eszméletvesztés.

Ritka (1000‑ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

  • Csökkent fehérvérsejtszám (leukopénia) vagy csökkent vörösvértestszám (aplasztikus anémia).
  • Bőrkiütés.

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)

  • Vesekárosodás, egyes esetekben túl kevés vizelettel, vagy a vizelet teljes hiányával (oligo- vagy anúria), fehérje jelenlétével a vizeletben (proteinúria) vagy heveny veseelégtelenség kialakulása.

Nem ismert: a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg

  • Szívroham, mint allergiás reakció tünete (Kounis-szindróma).
  • Emésztőrendszeri vérzéses esetekről számoltak be.
  • Májgyulladás, a bőr és a szemfehérje besárgulása, emelkedett májenzimszintek a vérben.
  • Bíborvörös-mélyvörös, részben hólyagképződéssel járó bőrkiütés, ami olyan (úgynevezett fix) gyógyszerkiütés, amely mindig ugyanazon a helyen jelentkezik.
  • Veseelégtelenség (akut intersticiális nefritisz).

Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagygyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

Kapcsolódó kérdések és cikkek

5. Hogyan kell a Nofebran-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható / Felh.: EXP:) után ne szedje ezt a gógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Nofebran?

  • A készítmény hatóanyaga a metamizol-nátrium-monohidrát.

500 mg metamizol-nátrium-monohidrátot tartalmaz fimtablettánként.

  • Egyéb összetevők: Tabletta mag: kukoricakeményítő, laktóz-monohidrát, makrogol 6000, povidon (K 25), magnézium-sztearát, burgonyakeményítő. Filmbevonat: talkum, bázikus butil-metakrilát-kopolimer, titán-dioxid (E171), magnézium-sztearát, ricinusolaj (finomított).

Milyen a Nofebran külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

A Nofebran hosszúkás, fehér vagy enyhén sárgás, 16,2 mm × 8,2 mm méretű, egy bemetszéssel ellátott filmtabletta. A filmtablettán lévő bemetszés csak a széttörés elősegítésére és a lenyelés megkönnyítésére szolgál, nem arra, hogy a készítményt egyenlő adagokra ossza.

Kiszerelés: 12 db, 20 db, 30 db, 50 db, 100 db filmtabletta átlátszatlan PVC//Al buborékcsomagolásban és dobozban.

Nem feltétlenül kerül mindegyik kiszerelés kereskedelmi forgalomba.

A forgalomba hozatali engedély jogosultja

Zentiva, k.s. U kabelovny 130, Dolní Měcholupy, 102 37, Prága 10, Csehország

Gyártó

S.C. Zentiva S.A. B-dul Theodor Pallady, Nr. 50, Sector 3, Bucuresti 032266, Románia

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Ausztria, Magyarország, Szlovákia: Nofebran

Csehország: Afexil

Lengyelország: Pixalzina

Románia: Algocalmin

OGYI-T-24064/01 12×

OGYI-T-24064/02 20×

OGYI-T-24064/03 30×

OGYI-T-24064/04 50×

OGYI-T-24064/05 100×

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2022. május.

További gyógyszerek azonos hatóanyaggal

További gyógyszerek a(z) fájdalomcsillapító kategóriában