• Lépfene megbetegedések szennyezett herointól

    Szerző:
    WEBBeteg

    Három lépfene (anthrax) megbetegedést regisztráltak Németországban az utóbbi hetekben, mindhárom beteg heroint használó kábítószerfüggő, egyikük meghalt.

    Az esetek arra utalnak, hogy a 2010-ben lecsengett járvány után ismét fertőzött heroin kerülhetett forgalomba - figyelmeztetnek a hatóságok.

    Két heroinhasználó Bajorországban, egy pedig Berlinben betegedett meg lépfenében. A fertőzés okozója ugyanaz a baktériumtörzs, amelyet még 2009-ben azonosítottak szennyezett heroinban Nagy-Britanniában.

    Hirdetések

    Fertőzött állatok érintkezhettek a kábítószerrel

    A Robert Koch szövetségi közegészségügyi intézet szerint a betegség felbukkanásának nincs lakossági kockázata, mert a fertőzés nem terjed emberről emberre. Ugyanakkor az esetek arra utalnak, hogy ismét forgalomba kerülhetett heroin abból a szennyezett szállítmányból, amely a 2009/2010-es járványt okozta.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Akkor Skóciában 119 lépfene megbetegedés fordult elő heroinhasználók között. További öt esetet Angliában, két esetet pedig Németországban regisztráltak. A betegségben négyen haltak meg.

    Az utóbbi hetekben nem csak németországi kábítószeresek fertőződtek meg a biológiai fegyverként is használt anthraxtól; francia sajtójelentések szerint az előző héten Dél-Franciaországban is kórházba került egy heroinfüggő lépfene fertőzés miatt.

    A lépfene elsősorban állatokat támad meg, de emberre is átterjedhet, rendszerint fertőzött állatokkal vagy fertőzött állatokból származó termékekkel történő érintkezés révén.

    A bűnügyi hatóságok szerint a kórokozó akkor kerülhetett a kábítószerbe, amikor a származási helyről Nyugat-Európa felé indították. Előfordulhat, hogy a kábítószert fertőzött teherhordó állatra rakodva szállították, és az is lehet, hogy fertőzött állat irhájába rejtve csempészték.

    A lépfene


    Egy időben, valamikor 2001.-ben sokat lehetett hallani erről az alapvetően ritka, de mégis rettegett kórról. Annak idején az adta a hírek apropóját, hogy lépfenespórák segítségével próbáltak megölni nagyhatalmú személyeket. A lépfene (antrax), a rettegett kór>>

    (MTI) 

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Földimogyoró-allergia

    Dr. Hidvégi Edit

    A tünetek súlyossága az enyhe irritációtól az életveszélyes reakcióig terjedhet.

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Egyéni beszélgetés után ajánl terápiát a szenvedélybetegeknek a Katolikus Karitász

    A Katolikus Karitász munkatársai minden segítséget kérő szenvedélybeteggel egyénileg beszélgetnek el, ezután tudják felépíteni a segítői folyamatot - közölte a szervezet RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálatának vezetője az M1 aktuális csatorna műsorában.

    A heroin és más opiátok

    A morfin a mai napig a leghatásosabb fájdalomcsillapító. Szigorú szabályok mellett mai napig használják a gyógyászatban fájdalomcsillapításra, köhögéscsillapításra, hasmenés és vérhas tüneteinek enyhítésére.

    Bármikor újra visszaeshetek - egy volt drogos vallomása

    István 41 éves, 13 éves korában ismerkedett meg először a bódulattal Budapesten. Hígító, ragasztó, ami épp elérhető volt. Jelenleg Debrecenben él, évek óta tiszta.

    A lépfene (antrax), a rettegett kór

    Egy időben, valamikor 2001.-ben sokat lehetett hallani erről az alapvetően ritka, de mégis rettegett kórról. Annak idején az adta a hírek apropóját, hogy lépfenespórák segítségével próbáltak megölni nagyhatalmú személyeket.

    Lépfene - Jó állapotban vannak a kórházban kezelt betegek

    Mind a nyolc, lépfenével fertőzött beteg jó általános állapotban van - közölte a debreceni Kenézy kórház sajtószóvivője szombat este az MTI érdeklődésére.

    Lépfene - További két ember került kórházba

    További két embert vittek kórházba megfigyelésre lépfenefertőzés gyanúja miatt Tiszafüredről - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok megyei tisztifőorvos szombaton az MTI-vel.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.
   • - A MEGBÍZHATÓ WEBPATIKA