• Kitüntetést kap a hős mentőorvos

    Szerző:
    WEBBeteg

    Kitüntetést, illetve főigazgatói dicséretet kapnak a július végén Kiskunlacházánál lezuhant mentőhelikopter baleset idején helytálló mentésirányítók és a gépen utazó mentőorvos.

    Hőnyi Péter mentőorvos hősies helytállást tanúsított, mikor súlyos sérülései ellenére a mentésirányítóval folyamatosan kapcsolatot tartva megpróbált mindenkin segíteni. Az OMSZ nyilvánosságra hozta az orvos és a mentésirányítás között a tragédia napján elhangzott beszélgetés felvételét.

    Már korábban beszámoltunk róla, hogy július 31-én délután lezuhant egy mentőhelikopter a Pest megyei Kiskunlacháza közelében. A szerencsétlenségben meghalt a gépen ülő ápoló, a pilóta pedig életveszélyesen megsérült, ő egy hét múlva, a kórházban hunyt el. Súlyosan megsérült Hőnyi Péter mentőorvos is, aki sérülései ellenére Németh József mentésirányítóval folyamatos telefonos kapcsolatot tartva próbált segíteni a sérülteken. A szállított kisgyerek és édesanyja megmenekültek.

    Hirdetések

    Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nyilvánosságra hozta a tragédia után a súlyosan sérült orvos és a mentésirányítás közti telefonbeszélgetés felvételeit. A felvételen a mentésirányító a sérült orvost próbálja megnyugtatni, aki még a hívás előtt kimentette az anyát és a gyermeket.

    Ezek a cikkek is érdekelhetik Önt

    Mielőtt a telefonos kapcsolat megszakadt, az orvos a gép életmentő táskáját kezdte keresni a roncsban. A beszélgetés közben sikerült a GPS koordináták alapján meghatározni a baleset pontos helyét.

    Kitüntetésben részesülnek

    A hősies helytállásról tanúbizonyságot tett orvost kedden, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója "Magyar Mentésügyért" kitüntetésben részesíti. A segélyhívást fogadó mentésirányítók - Németh József és Sziráki Sándor - kiváló szakmai munkájuk miatt Főigazgatói Dicséretet kapnak.

    (FH)

    Legutóbb frissült:
    • WEBBeteg.hu
   • Cikkajánló

    Az intimlézer

    Dr. Kiss György

    Hogyan zajlik a nőgyógyászati lézerkezelés, és mikor alkalmazzák?

    Gyümölcsök és puffadás

    Dr. Hidvégi Edit

    Súlyos szövődményekkel járhat a fel nem ismert fruktózintolerancia.

    Jelentős fejlesztések a mentőszolgálatnál

    Csaknem megduplázódik az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) költségvetése jövőre a 2010 előtti időszakhoz képest - közölte az egészségügyért felelős államtitkár Budapesten, a józsefvárosi mentőállomás átadásán.

    Pályázatot írtak ki a mentőszolgálat főigazgatói posztjára

    Pályázatot írt ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere az Országos Mentőszolgálat főigazgatói posztjára.

    Az új légi mentő bázisok projektje 2015 végéig fejeződhet be

    Az új légi mentő bázisok létrehozását tartalmazó projektek elszámolásának 2015. december 31. a határideje - erről tájékoztatta csütörtökön Szekszárd aljegyzője a városi közgyűlést.

    Semmelweis-nap - Zárva tartanak ma a háziorvosi rendelők, a szakrendelők és a gyógyszertárak

    Ma van a Semmelweis-nap az egészségügyben, ezért zárva tartanak a háziorvosi rendelők és a szakrendelők, s nem nyit ki a gyógyszertárak többsége sem. A kórházakban és az Országos Mentőszolgálatnál a munkaszüneti napnak megfelelően dolgoznak, a sürgősségi betegellátás viszont továbbra is teljes kapacitással működik.

    Korszerűsít a mentőszolgálat

    Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) 11 milliárd forintot költ hálózatának bővítésére, épületei korszerűsítésére, valamint járművei további cseréjére - mondta a szervezet főigazgatója az MTI-nek.

    Mentés, irányítás

    Mindig, mindenhol ott vannak, ha kell, a legnagyobb bajban végzik dolgukat, segítségük nélkül évente egymillió ember élete pecsételődhetne meg véglegesen – ők a mentők, akiknek életmentő munkájáról naponta hallunk, olvasunk a tévében és az újságokban, de azt kevesen tudják, hogy mi történik az idő alatt, míg vészhelyzetben segítségért telefonálunk, majd szirénázva megérkezik a mentőautó.

   • Kérje ingyenes cikkértesítőnket! Amennyiben szeretne azonnali értesítést kapni a témában születő új cikkekről, adja meg az e-mail címét. A szolgáltatásról bármikor leiratkozhat.