Súlyos cukorbetegség, potenciazavar - Van még remény?

WEBBeteg
megjelent:

"Férjem súlyos cukorbeteg és a szex tulajdonképpen már nem is létezik az életünkben. Kezd elviselhetetlenné válni a helyzet, mit tegyünk?" Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Eltűnt az életünkből a szex. Van még remény?

Kérdésem meglehetősen kényes és bonyolult, mivel a házasélettel függ össze, illetve annak a hiányával. Én 58 éves vagyok, a férjem 62, idestova 40 éve élünk házasságban. A férjem elég komoly cukorbeteg már 18 éve, most már inzulinos kb.10 éve, és azóta a hagyományosnak mondott szex nem létezik az életünkben, viszont eddig még orálisan képes volt kielégülni. Most viszont már elég régen kb. fél éve nem képes erre sem. Mivel számunkra mindig is nagyon fontos szerepet játszott a szexuális élet, ez a helyzet szinte elviselhetetlen, mert már a mindennapi életünkre is rányomja a bélyegét. Fogalmam sincs, mit tehetnék. Urulógus, diabetológus nem tud segíteni, már minden ki lett próbálva.Tehát nem tudom, hagyjak-e fel a próbálkozásokkal, és fogadjuk el, hogy nem lehet köztünk semmi vagy tudok még esetleg tenni valamit?

Kedves kérdező!

Jól teszitek, ha nem hagyjátok magatokat. Nagyon szép életetek van, hogy 40 évig és a végén ilyen betegen is sikerült fenntartani a jó szexet. A cukorbetegséggel együttjár az erek falának rongálódása és az idegek sem működnek már a régi módon.

Enyhe elektromos árammal próbálkozhattok még, ami gyógyászati segédeszköz boltok izomrehabilitációs- vagy kozmetikai stimuláló eszközeivel talán lehetséges. Lassabban, de lehetséges lehet még kis szikrákat csiholni a pénisz izgalmi szintjében. Vibrátorok valószínűleg már nem fognak használni.

A szemeteken keresztül is élhettek nemiéletet! Ha csináljátok, fejlődni fog ez a tehetségetek. A helyi vérkeringést csípőtornával, óvatos testedzéssel fokozhatjátok, akkor az idegek is érzékenyebbé válnak. Minden szexet ezzel érdemes kezdeni.

Talán az izgalmasabb fotók nézegetése is lehet inspiráló. Péniszgyűrűt sem ajánlok, mert több kárt tehet, mint ami megéri.

(WEBBeteg - Dr. Tóth Emese)

Cikkajánló

Mi a cukorbetegség? A diabétesz típusai

Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus
Cukorbetegség
Jelenleg még nem teljesen tisztázott, hogy miért alakul ki 2-es típusú cukorbetegség (diabétesz) bizonyos embereknél, ám a fő rizikótényezők egyértelműek. Mi a különbség az 1-es és a 2-es típusú diabétesz között?
Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.