• Terhesség alatt szedett/szedhető gyógyszer

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Az én kérdésem picit összetett lenne.2009 novemberébem pánikbetegséget állapítottak meg nálam amire Rivotril 0.5mg és Citapram 20mg gyógyszert irtak fel.A rivotrilt reggel fél szem este fél vagy egész szem,a citapramot reggel 1 szemmel szedtem.Egész jól éreztem magam.2017 januárjában bebizonyosodott hogy kismama vagyok.Akkor felkerestem a pszichiátert aki ezeket a gyógyszereket rendszeresen kiírta nekem hogy hogyan hagyhatom el a gyógyszereket vagy mit tehetek mivel nem szeretnèm hogy a babának bármi baja is legyen.Abszolúlt nem volt segítőkész annyit mondott minél hamarabb hagyjam el.Kétségbe estem és én magamnak elkezdtem csökkenteni és körülbelül 2 hét alatt elhagytam a gyógyszereket.Mondanom semm kell hogy a kínok kínját éltem át mivel jöttek sorra az elvonási tünetek de türtem mert az volt bennem hogy a baba egészsége fontosabb.Mára azok elmúltak viszont mióta elhagytam a gyógyszereket egy szemhunyásnyit nem tudok aludni sem nappal sem éjszaka.Csak forgolódok.Már teljesen ki vagyok merülve.Nincs semmi erőm.Érzem hogy ideges,feszült vagyok és apró dolgok is bosszantanak.Vettem citromfű teát hogy hátha segít és tudnék aludni de semmi.Az első kérdésem az lenne hogy körülbelül 7. Hétre tudtam elhagyni a gyógyszereket és hogy lehet e bármilyen baja a babának a gyógyszerektől?A másik hogy mivel semmilyen gyógyszert nem lehet szedni a terhesség alatt akkor mit tehetnék hogy tudjak legalább pàr órát aludni és ne legyek ilyen feszült?Nem szeretném ha bármi baja lenne a babábak de pihenni is jól lenne már. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Éva

        Dr. Kiss György válasza a alvászavar, pánikbetegség témában

        Tisztelt Hölgyem ! Kedves Kismama ! A pszichiáternek volt igaza. Csodálatos időszakban van és remélem, ezek a kezdeti psychés tünetek a baba növekedésével már a multé lesznek és a szülés után szintén egy uj világ következik. Vegye gyakrabban igyénybe a terhesgondozást-kezelőorvosa és a védőnő tapasztalata át fogja segiteni ezeken a kezdeti nehézségeken. Üdvözlettel: dr.Kiss.


        Kérdés: 2017. március 07., 10:46; Megválaszolva: 2017. március 09., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
      • Hirdetések
      • Infografika és videó