• Elevit szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktorúr! Szeptembertől szeretnénk babát így most hagytam abba a fogamzásgátlót. Szedek folsavat napi 1 et és Elevitet.Az lenne a kérdésem hogy lehet az elevitet másnaponta szedni a folsav mellé vagy inkább mindennap szükséges? köszönettel Nóra

        Dr. Szalóczy Péter válasza a folsav, elevit témában

        Kedves Nóra! A napi fólsav mellé, ha egyébként jó kondícióban van, szedheti másnaponta is az Elevitet. De ha sikerült teherbe esni, térjen vissza ennek is a napi szedésére, és tartsa így majd a tejelése teljes időtartamában is.Sok sikert.

        PharmaPlaza

        Kérdés: 2012. május 31., 07:56; Megválaszolva: 2012. június 01., 09:12

        Tudjon meg többet: folsav, elevit

        Ezt olvasta már?

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Érdeklődni szeretnék az abortusztabletta iránt, véletlenül teherbe estem, és nem szeretném ezt a gyereket. Voltam egyszer nőgyógyásznál és azt mondta hogy most éppen 3 és fél hetes, körülbelül május 15.-én estem teherbe. Előtte...
        Tisztelt Doktor Úr! Nagyon aggódó kismama vagyok. A terhesség 11. hetében járok. 2 nappal ez előtt volt egy veszekedésünk a férjemmel, közben nagyon sírtam és nagyon megviselt a dolog. Másnap reggelre megszűntek a terhességi tüneteim,...
        Kedves Doktor úr! 25 terhes vagyok, 32 éves. Múlt héten voltam nőgyógyásznál. Az orvos azt mondta, hogy megrövidült a méhnyakam és a belső méhszáj résnyire nyitva van. Azt mondta csak nehogy koraszülés legyen. Leírom az adatokat, amiket a...
        Tisztelt Dr. Úr! Március 30-án műtöttek,mert a tíz hetes babánknak megállt a szíve. A kérdésem csak annyi volna, hogy valóban minimum fél évet várni kell a következő babával? Mi határozza meg,hogy kinek mit mond az orvosa a...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Marcius 13.-án volt az utolsó menszeszem első napja. A ciklusom 25 naponta 5 napos. Március 27.-én csináltam terhességi tesztet (3 napon belül kimutatja a terhességet, Clearblue) ami negatív lett. Április 7.-én kellett...
        Kedves doktor úr! Most kezdtem el fogamzásgátlót ( Roxanelle ) szedni. Ha menstruáció első napját szedem be, rögtön védett vagyok, ha a 2-5. napon, akkor a következő hét napban még nem. Én a menstruáció második napján vettem be.Az ezt...
        Tisztelt Dr! Segítséget,tanácsot szeretnék kérni.40 éves vagyok van egy 4,5 éves és egy 6 hónapos kislányom,mindkettő Clostylbegy segítségével jött össze és császárral születtek.És most egy véletlen(gumi szakadása) ami ciklusom 25...
        Tisztelt Doktor! 5+4 napos terhes vagyok. 5+2 naposan lett pozitív a tesztem. Ultrahangon nem látott semmit az orvos. A betaHcg 328 mlU lett a leleten a ref.tartomány >30.00 volt megadva. Május 10.-én lesz uh.kontroll. Azt mondta az orvosom akkor...
        Lehetek terhes hogyha dec.23.-án volt az utolsó aktusom. Azóta minden hónapban megjött a mensesem, dec.-ben is rögtön másnap. Minden hónapban pontosan 28.napra erős vérzésekkel a szokasosak 6 napig tartottak mind. Előtte a tünetek mind a...
        Tisztelt Doktor Urak! A lányom 31 éves és terhes. Terhessége 18-20 hetétől az arcán lévő acnes elváltozásokat lokálisan Aromax teafaolajjal ecsetelte, ami hatásosnak is bizonyult. A napokban a szülésznője felhivta a figyelmét, hogy...
        Kedves Doktornő! 34 éves nő vagyok, 5 hetes a kisfiam, (inszeminációval fogant, természetes úton született). A mellem 4 hete szinte folyamatos gyulladásban van. Először a bimbó is vérzett, de tanácsadó és bimbóvédő segítségével javult....
        Üdvözlöm! 5 hetes kismama vagyok és két gyerkőc után és 4 hónap clostylbegit szedése után az orvos UH-n két 8 mm-es petezsákot látott! Szikhólyag és embrionális elem nem látható! Meg vagyok kissé ilyedve,mert az előző két...
        jo napot kivanok segitseget szeretnem kerni hogy mitol lehet a puffadas es faradekonysag es alhasi gorcseim miert vannak ezek a tunetek jelenleg a menstruaci kesett es februar29-marcius 5 ig tartott es februar 5 es marcius 6 an voltunk eggyutt es szeretnem...
        Tisztelt doktor úr! 10 hetes terhes vagyok, a tegnapi napon egy kis vérzés miatt bementem az ügyelezte. Ott ultrahangoztak, és kiderült, hogy egy apró, a magzattól távolabb lévő vérömleny okozta. Ugyanakkor a doktor a baba nyaki redőjét 7...
        Tisztelt Uram 8 hetes kismama vagyok mivel kétoldali petevezeték elzáródást diagnosztizáltak és már lombikra vártunk. Ám de nekem nem jött meg a menstruációm. 2015 dec 23 volt meg utoljára. Már voltunk 6 hetesen uh minden rendben volt de...
        Megállapították 5 hetes terhes vagyok. Erre az orvosom megvizsgált összevissza nyomkodta a hasamat, kértem hagyja abba erre mégjobban miért nyafogok biztos van gond, hiába mondtam, nincs csak féltem a babát. Mire ő nincs semmi gyerek. Majd az...
        Tisztelt doktor! 4 nap múlva lesz egy lipoma műtétem. Panaszokat,fájdalmat okoz,úgyhogy fontos lenne a műtét. De, lehetséges,hogy terhes vagyok. A jövőhéten esedékes a nemvárt menzesz. A műtét előtt...
        Tisztelt Doktornő! Az alábbi probléma kapcsán szeretném szíves segítségét kérni. Az ötödik lombikprogramnak köszönhetően jelenleg a várandósságom 16. hetében járok ikermagzatokkal. A meddőségem hátterében alloimmun faktorok álltak...
        Tisztelt Doktor úr! Négy hete normál szülésem volt, második baba. Varrni kellett a méhszájat is mindkét oldalt. A vérzésem a normális módon enyhült, majd kb. a harmadik hétre el is múlt, de pár nappal utána visszatért. 1-2 naponta van csak...
        T. Dr úr. 31 hetes kismama vagyok és a hasam jobb felső része vmint jobb oldalam fáj néha görcsöl. Haspuffadást illetve gyomortaji fájdalmat is érzek néha. Böfögés is többet van. Mitől lehet ez? Múlt héten néztek majfunkciot is laborba....