• Alvásprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Évek óta nem tudok aludni.Jelenleg 0,25-ös frontint szedek most hallottam a cirkadin nevű gyógyszerről és ha lehetséges minden informácíót szeretnék ezzel a gyógyszerrel kapcsolatban megtudni!! Érdemes kipróbálni? Altatót nem szeretnék szedni. Várom mielőbbi válaszát!! Köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a alvászavar, Circadin témában

        Kedves Kérdező! Az agyban lévő tobozmirigy egy melatonin nevű hormont termel. Ez szabályozza az alvás-ébrenléti ciklust. A sötétség beálltával termelődik a melatonin, majd éjjel 2 órakkor a legmagasabb a szintje és reggelig csökken. Ebben az időszakban altat, illetve fokozza az alvásra valóhajlandóságot. A Circadin nevú gyógyszer ugyanezt a hormont tartalmazza, tehát nem kifejezetten altató szer, sokkal inkább hormonpótló készítmény. Maximum 4 hónapig lehet szedni, és ebben az időszakban javul az alvás minősége, a beteg kipihentebb lesz, úgy, hogy közben nappal nem lesz aluszékony. Mellékéhatásai természetesen ennek a szernek is vannak, elsősorban fej- és hátfájdalom, izületi fájdalmak dominálnak. Idősebb korban cskken a melatonin termelés, így 55 év felett ajánlott a Circadin szedése.


        Kérdés: 2011. július 24., 17:15; Megválaszolva: 2011. július 28., 21:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: