• Mellkasi fájdalmak

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy olyan problémám lenne amit már sokszor elpanaszoltam a háziorvosomnak, de nem törödik vele. Kb. 5 éve vagyok pánikbeteg. Eleinte nagyobb tünetekkel, pl. utcán reggel összeestem, ugy éreztem szivrohamom van, aztán égetö belsö érzés a mellkasomban, fulladásérzet. Elösször Frontint kaptam 0,25mg, arra az esetre ha rosszul lennék. Azután elmult, majd késöbb ujra elöjöttek a tünetek. Ekkor már a háziorvos irta fel azzal hogy naponta 3x. Tényleg szedtem is, elmultak a tünetek, nagyon lassan el is tudtam hagyni a gyógyszert. Ez kb 1éven belül zajlott. Majd késöbb egy tünetmentes idöszak után, kb 1 év, ismét elöjöttek a tünetek. Ekkor korházba küldött az orvosi ügyelet mert szivburok gyulladásra gyanakodtak. De nem találtak semmit, csak indokolatlanul magas pulzust(ultrahang és holtermagnós vizsgálatok után). Eközben azt sikerül megállapitsam hogy a tünetek kiujulása azzal volt összefüggésben hogy ilyenkor begyulladt a mandulám is! Ez nem tudom hogy a pánik következménye, vagy gyulladás folyománya a pánik. Egyszer kaptam a mandulagyulladás és tüdögyulladásra valamilyen A-betüs gyulladás csökkentöt(nem augmentint!), ettöl viszont elmultak a pánik tünetek, gyógyszer nélkül tudtam aludni. Majd ismét tünetmentes idöszak jött. 1 év kb. Most pedig ismét elég gyakoriak sajnos, mára 0,5mg-t kaptam, napi 3x, de csak alkalomszerüen szedem esténként lefekvés elött az alváshoz. Jelenlegi problémám hogy kb egy hete.. mintha csiklandoznák a mellkasom közepét, aztán a szegycsontomnál ahol a bordáim végetérnek fáj(tapinthatóan), valamint a legnagyobb problémám hogy esténként lefekvés elött szivdobogás érzetem van, de nagyon, és a legfurcsább hogy ahogy levegöt kifujom felgyorsul a pulzusom :S Jelenleg ezt este 1mg Frontinnal kezelem hogy legalább aludni tudjak. Furcsa még hogy ilyenkor amikor fáj és frontint veszek be nagyon verejtékezem is. Kérem legyenek segitségemre hogy pszihiátert keressek, vagy másik háziorvost. (megjegyzem hogy napközben az esetek 99%-ában tünetmentes vagyok! és nem fizikai munkát végzek)

        Dr. Diószegi Judit válasza a Mellkasi fájdalmak témában

        Kedves Kérdező! A pánikbetegség szakszerű kezelése antidepresszáns gyógyszerek és szükség esetén kezdetben szorongáscsökkentők (pl.Frontin), illetve emellett pszichoterápia. A pontos diagnózist pszichiáter tudja felállítani, illetve elkezdeni a megfelelő kezelést. Pszichiátriai rendelés a legtöbb nagyvárosban működik, de megyeszékhelyeken mindenképpen. Az általános ambulanciára nem szükséges beutaló, de az adott helyen érdemes először telefonon érdeklődni, van-e esetleg várólista. Azonban először szükséges testi kivizsgálással kizárni a sokféle mellkasi és egyéb testi panaszok hátterét, ehhez viszon háziorvosi vizsgálat szükséges, ahol részleteznie kell aktuális tüneteit. Háziorvos bármikor szabadon válthat. Kiválaszt egy másik orvost, nála jelzi, hogy szertne hozzá átjelentkezni, ott pedig aláírásával is nyomatékosítja azt. A többi lépést a választott orvos rendezi.


        Dr. Diószegi Judit
        pszichiáter

        Dr. Diószegi Judit

        Kérdés: 2011. január 18., 23:46; Megválaszolva: 2011. január 20., 19:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: