• Körömszél eltávolítás után sebfertőzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 3 héttel ezelőtt a nagy lábujjammal ambulánsan műtöttek köröm benövés miatt (sajnos már nagyon gyulladt volt). A műtét után összevarta a doktor úr és 3 nap mulva ránézett újra. Sajnos ekkora már még jobban begyulladt. A varrat is belevágott a bőrbe. Ekkor kiszedte a varratot, majd teljesen kitisztította a sebet elég mélyen, ami sajnos nem volt épp kellemes. Ez után antibiotikumot írt fel (CURAM DUO 875 mg /125 mg) és mondta 1 hét múlva újra ránéz. Sajnos az eddig körömnél begyulladt rész feljebb terjedt és már az egész lábújjam plusz kicsit feljebb is be volt gyulladva és dagadva (csak a börhöz való érintés nagy fájdalmat okozott). A következő vizsgálatkor azt mondta valószínűleg a genny feljebb csorgott és a többi szövetet is begyullasztotta, ezért megnyitotta két ponton az ujjamat és egy műtős kesztyű darabot helyezett bele, hogy ürülni tudjon mellette a genny. Napi 2x kellett átöblítenem betadin oldattal, ami valamelyest használt, de nem mondanám, hogy a gyulladás elmúlt volna hisz ugyan olyan vörös és fájdalmas maradt az ujjam (sajnos a műtét óta folyamatos a fájdalom, egyszerre nyilaló és tompa, egész nap gyógyszereket szedek rá). A következő alkalomra már elfogyott az antibiotikum tehát azt sem szedtem, illetve a sebből kiszedte a kesztyű darabot, mert szebbnek látta. Azóta valamelyest szebb a lábujjam, de sajnos a gyulladás és a folyamatos gennyedzés nem múlt el, igaz a fájdalom már nem elviselhetetlen. Minden nap 2-3x fertőtlenítem és kötözöm át a sebet. Holnapi napon lesz az újabb kontrol. A kérdésem igazából csak annyi, hogy lehet -e bármi egyebet tenni a sebfertőzéssel, illetve meg lehet-e valahogy gyorsítani van -e valami egyéb módszer rá, mert sajnos a munkámból 3 hete teljesen kimaradok egy piti lábujj köröm benövés miatt. :/ Elfelejtettem írni, hogy I. cukorbeteg vagyok, de a cukrommal egyenlőre nincsen gond. A válaszát előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel: Erik

        Dr. Papp Géza válasza a gyulladt seb témában

        Kedves Erik! A gyógyulást segítendő nem tudok javaslatot tenni. Rendszeres orvosi ellenőrzés szükséges. Üdvözlettel dr. Papp Géza


        Dr. Papp Géza
        Sebész

        Dr. Papp Géza

        Kérdés: 2017. július 16., 15:40; Megválaszolva: 2017. július 18., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: