• 7-8 napig tartó menstruáció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr ! Az elmúlt fél évben 30-35 napos ciklusaim jelentkeztek, korábban elég pontos volt a ciklusom, 1 évvel ezelőtt egy kimaradás volt. Myomáról 10 éve tudok. Jelenleg a vérzésem már nem erős, viszont 7-8 napig tart. Az utolsó 4 napban inkább már csak kevés barna váladék ürül. Jelen problémám az lenne, hogy most a várható menzesz előtt /júl. 4-7./ már 3 napja igen kevés barna vér ürül, időnként enyhe alhasi görcs kíséri, de maga a vérzés még nem indult meg. Ez egy új jelenség a számomra. A kérdésem az lenne, hogy ez is lehet a progeszteron hiány egyik tünete? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Pétervári László válasza a Menstruáció témában

        A leírt menstruációs vérzés oka a peteérés hiánya miatt kialakult progeszteron hiány, ösztrogén többlet. Emiatt ösztrogén hormon túlsúlyos ciklusok vannak, amíg a hormon képes fenntartani a méh nyálkahártyát addig nincs vérzés, hormonszint csökkenése esetén barnás folyás jelentkezik, majd a menstruációs vérzés. Ez ebben az életkorban jelentkező tünet. Ha 10 napnál tovább tart a menstruáció, vagy 21 napon belül jelentkezik, és nagyon bő, akkor a vérzés kóros, nőgyógyászati szakvizsgálat javasolt.


        Kérdés: 2016. július 03., 17:37; Megválaszolva: 2016. július 03., 19:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: