• Corticalis atrophia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Domtornő/úr! Édesapám 76 éves.3 hete valószínűleg napszúrást kapott.Szédülèse nem csökkent,bár idôközönként jobban érezte magát. A neurológiàra utalták.CT eredményén:Mérsékelt fokú corticalis atrophia látható. Összefügghet ez a szèdüléssel? Lehet a háttérben valami komoly gond vagy ebben a korban valamilyen mèrtèkben az elfogadható? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Szappanos Zsuzsanna válasza a szédülés témában

        Kedves Kérdező ! A CT leleten talált corticális atrophia, magyarul agykéreg sorvadás,sok esetben nem jár súlyos tünetekkel, a lelet csak rtg. diagnózis.Amennyiben kifejlődik a klinika betegség, az sajnos járhat együtt szédüléssel, egyensúly és járászavarral, különböző mértékű szellemi leépüléssel is.Az idő dönti el, merre fejlődik a dolog.Idős emberek gyakran panaszkodnak szédülésről súlyosabb betegség nélkül is. Minden jót kívánok. Üdvözlettel: dr.Szappanos Zsuzsanna


        Kérdés: 2017. augusztus 14., 15:32; Megválaszolva: 2017. augusztus 19., 07:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: