• Lehet valami súlyos?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr/Nő! Nagyjából egy másfél hónapja elkezdtem köhécselni, aminek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget, mert szorongásos pánikom van, ezért sokszor azért köhögök, hogy "levezessem a feszültséget". Picit több, mint két hete a köhögésem súlyosbodott, majd annyira elharapódzott, hogy lassan aludni sem tudtam és egyik reggel úgy keltem, hogy nem kapok levegőt. Emellett semmi egyéb tünetem nem volt, sem láz, sem semmi. Nagyon megijedtem, elmentem a körzeti orvosomhoz, aki antibiotikumot és köptetőt írt fel (előtte végigszedtem egy üveg Robitussin köptetőt de semmit nem használt). Végig szedtem a gyógyszert de nem tapasztaltam túl sok javulást és egy reggel újra fulladásra keltem. Másnap elmentem fül-orr gégészhez, aki mellkas röntgent és arcüreg röntgent is csináltatott, megnézte a fülem, torkom, orrom is. Ezután felírt egy antibiotikumot ő is és egy köptetőt, valamint egy köhögéscsillapítót éjszakara. Úgy érzem javult a helyzet, de még mindig sokszor nagyon köhögök és a jobb oldalam, főleg a mell alatti részen, iszonyúan fáj (nyomásra is és mozgáskor, köhögéskor borzalmasan). A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy ennyire lassan gyógyulok? Vagy hogy nem vettek észre valamit az orvosok és valami súlyos betegségem van? Azt még hozzá kell tennem, hogy körülbelül másfél éve dohányos vagyok. Ennyi idő alatt lehet a dohányzásnak súlyos következménye? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a köhögés témában

        Tisztelt Kérdező! Bármilyen légúti panasz esetén az első lépés a dohányzás elhagyása. Dohányosok esetén gyakrabban alakul ki ennyire lassan gyógyuló felső légúti fertőzés. A kivizsgálása komplett. Amennyiben nincs légúti váladék szedjen köhögéscsillapítót. Tartós panasz esetén legyen egy tüdőgyógyászati szakvizsgálat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2011. október 27., 23:08; Megválaszolva: 2011. október 28., 18:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: