• Mitől köhögök?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ez ev juniusaban,tuszos mandulagyulladas utan elkezdtem kohogni.Ez a kohoges egyre inkabb erosodott,de leginksbb ejszaka tort ram,majd aug.kozepen mar szinte hanyasig kohogtem 1-2 oran at.Felkerestem a haziorvost aki vervizsgalatott vegzett ami negativ,mellkasrontgenre kuldott negativ. Legzes merest vegzett ami nem jo ertekekel birt ezert szerinte II.stadiumban levo COPD betegsegem van. Eloszor pulmicort-ot irt fel ,kohoges esetn pedig ventolin sprayt.Igy amikor ram jonne a kohoges akkor fujjok. De a kohogesek mar ekkor nem csak este es ejszaka hanem nappal is jonnek, napi 4x2 ventolint is elhasznaltam.Kontroll vizsgalaton ezert a haziorvos Symbicort turbohelart irt fel. A kohogeseim ugyanugy megvannak.Nem szaraz a kohoges. En egyszeruen nem akarom azt a tenyt elfogadni hogy nekem COPD betegsegem van,mert ha az itt talalhato tesztett kitoltottem volna jun elejen akkor a valaszaim alapjan se lennek COPD.-s. Igaz hogy dohanyoztam es nem tul regen 5.honapja hagytam abba ,de azt gondolom valami mas az oka a kohogesemnek,raadasul amiota ezeket a szteroidos szereket szedem elofordul,hogy alig kapok levegot,zihalok. On szeint mit tegyek?? Koszonom a valaszat elore is.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a köhögés témában

        A COPD diagnózisát gondolom egyszerű kilégzési teszt alapján állította fel a háziorvosa. Ez szűrővizsgálatnak alkalmas, de tekintettel, hogy az eddigi gyógyszerek nem javítottak az állapotán, javaslom keressen fel tüdőgyógyász- allergológus szakorvost. Itt lehetőség van légzésfunkciós vizsgálatra, továbbá annak megállapítására, mire lehet allergiás.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter

        Dr. Szanyi Andrea

        Kérdés: 2011. szeptember 12., 01:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 08:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: