• Mi lehet a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Jó napot kivánok.Áprilistól sárgásszerűséget köpök,ezt úgy köhögöm fel..Reggelente olyan ragacsosat,és aztán mindig orrot kell fújnom.Már többször szedtem antibiotikumot és probiotikumokat,de nem segitetett.mivel vittem köpetmintát,és már többször is vettek vért minden rendben volt de a köpet pedig valami baktériumot mutatott ki,az orvosom elküldött tödőröntgenre is ott minden rendben volt,voltam föl orr gégésznél ott is minden rendben volt.Mostanában kulcs csontfájást érzek és gombócot a torkomban amikor nyelek.Néha érzem,nyugalmi állapotba,ahogy lüktet a szivem,testem.Segitséget kérnék Öntől,hogy mi vagy mitől lehet ez.Milyen orvoshoz forduljak?Köszönöm

        Dr. Tomonkó Magdolna válasza a sárgás köpet, szorongás témában

        Kedves Kérdező! Ha a köpetből kitenyészett valamilyen kórokozó, akkor nyilván ez okoz egy krónikus gyulladást. A köpettenyészetből rezisztencia vizsgálatot is szoktak csinálni, amivel megállapítható, melyik antibiotikumot kell adni, melyik az, ami legjobban elpusztítja ezt a kórokozót. Érdemes azt is megvizsgálni, hogy az elhúzódó folyamat hátterében nincs-e dohányzás, allergia vagy az immunrendszer csökkent működése. A gombócérzés és kulcscsont körüli fájdalom miatt célszerű lenne megvizsgálni a pajzsmirigyet is, nincs-e esetleg strummája. Mindezen vizsgálatokra háziorvosa tud beutalót adni Önnek. Üdv: dr Tomonkó Magdolna


        Dr. Tomonkó Magdolna
        háziorvos, transzfúziológus

        Dr. Tomonkó Magdolna

        Kérdés: 2011. szeptember 07., 22:39; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 23:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: