• Köhögés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tiszteletem Két kislány apukája vagyok és az aggaszt hogy az egyik közülük kb. szeptember közepe óta köhög . Nem lázas nem fáradékony csak köhög és azt mondja hogy kapar a torka , állandóan köszörüli és köhög . Voltunk orvosnál , többnél is ,csináltak tüdő és arc röntgent . Lelet : A bal sin.max.nyálkahártyája körkörösen erősen duzzadt. A légtartalom csökkent. A többi melléküreg légtartó.A jobb oldali orrkagylók duzzadtak .A hilus körül fokozott peribronhiális rajzolat.Infiltrátum nem látható. Kaptunk antibiotikumot CLACID-ot szedtük 10 napig. A köhögés elmult. Két napra rá újra kezdődött a kaparás,a köhögés.Ja és voltunk fül orr gégésznél is. Sav túltengésre gyanakodtak.Kaptunk RABYPREX nevezetű gyógyszert, amit a gyerek orvos javaslatára nem alkalmaztunk.Nagyon el vagyok keseredve, már minden eszembe jutott, még a leukémia is.A másik kislány is megbetegedett a napokban de ő nem köhög csak folyik az orra.Mit tegyek?

        Dr. Balogh Andrea válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező! A reflux, azaz a gyomorból visszafolyó sav valóban okozhat visszatérő köhögési panaszokat, ez lehet a visszatérő köhögés egyik oka. Ezt hasi ultrahang vizsgálattal érdemes alátámasztani, ott tudják vizsgálni a gyomorból visszafolyó savat a nyelőcső felé. Az arcüreg felvétel alapján a bal oldali arcüregben van egy kis gyulladás, így érdemes a kicsinek Nasivin orrcseppet cseppenteni az orrába, majd a bal arcüregét kb. az orrcsepp becseppentése után 5 perccel infralámpával melegíteni 5-10 percig naponta 3x. Ilyen köhögést okozhat még visszatérő vírusfertőzés is. A kaparó torokra köhögésre különösen ha az száraz nagyon jót tesz az inhalálás (hideg párával működő inhalátorral OMKER boltban kapható) sok folyadék fogyasztása. Ugyanakkor nem ritkán látunk ilyen kicsi korban allergiát, mely a visszatérő köhögésekért felelős, bár ilyen kicsi korban nehéz ezt kimutatni. Amit tudok még javasolni, hogy próbálják meg a kicsinek a Belladonna nevű homeopátiás szert adni 9Ch hígításban naponta 2-3x5 golyóval, amíg nem sikerül előbbre lépni. Tisztelettel: Dr. Balogh Andrea gyermekorvos


        Kérdés: 2010. november 16., 00:15; Megválaszolva: 2010. november 20., 21:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: