• Mitől köhöghtek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 3 hétig tartó köhögés után a házi orvosom helyettese felírt Lordestint és Aflamint, ami 5 nap után nem szüntette meg a köhögésemet , így felkerestem a házi orvosomat, aki Prixotert írt fel. Ez sem javított rajta, kaptam beutalót fog-re illetve pulmonológiára. 5 hét köhögés után voltam a János Kórház tüdőgyógyászatán, ahol bronchialis hiperaktivitást állapítottak meg, Cutan Prick teszt negatív volt, asthma sem igazolódott. Reviflutot kaptam, napi 2-szer történő belélegzésére. Úgy tűnt, beválik, hiszen már nem arra ébredtem éjjel, hogy öklendezve köhögök, ez a panasz elmúlt. Ha azonban elmegyek dolgozni, akkor ismét nagyon köhögni kezdek, hétvégén nem jellemző a köhögés, szinte semmi. Tegnap ( a köhögés 6. hete) ismét felkerestem a házi orvosomat, mert hőemelkedésem lett, orrom folyt, manduláimat duzzadtnak éreztem , gyengének érzetem magam. Szerinte allergia is lehet, felírt Cataflamot és Lordestint is. Szerinte használjam a Reviflutot is, plusz emeljem a D vitamin bevitelt. Igaz, ez még csak a 2. nap, hogy magamba tömtem mindet,vagyis: Cataflam, REviflut, Lordestin de ma rendesen érzem, ahogy megduzzad a torkom/mandulám,bár épp nem köhögök rohamokban, de folyamatosan érzem a torkom és a hangom sem a megszokott. Lehet, hogy valami allergia lenne mégis? Hőemelkedésem ma lement, és már gyengének sem érzem magam. Doktornő mit javasol? Köszönettel

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező! Köhögése lehet egy légúti vírus fertőzés következménye, de allergia sem kizárt, főleg a munkahelyén lévő valamilyen allergénre. A hőemelkedés, torokfájdalom, mandula duzzanat újabb kórokozó jelenlétét jelzi. A Reviflut belégzőszert és a Lordestint használja tovább rendszeresen, a Cataflámot nem javaslom rendszeres szedésre, csak ha fájdalma van. Ha a torok, mandula duzzanata nem szűnik, fül-orr-gégészeten nézesse meg, mert lehet, hogy antibiotikus kezelés szükséges. Nézzen körül munkahelyén, mi okozhat allergiás tüneteket. Amennyiben nem allergiás eredetű a köhögése, hanem egy korábbi vírusfertőzés után kialakuló hörgő hyperreaktivitás okozza, fokozatosan meg fog szűnni. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2018. február 17., 13:48; Megválaszolva: 2018. február 18., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben: