• Tüdőrűk gyanú?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm Dr. Hangonyi Csilla! Előző: (webbeteg.hu/orvos-valaszol/legzostervi_betegseg/154592) A reggeli köhögés azóta minden nap elő jön (lehet hogy pszichésen). Ha kinyílik a szemem, kimegyek a mosdóba, és elkezdek köhögni. Nem tart egyébként sokáig. Nap közbe is előszokott forduni néha-néha. Ma történt olyan dolog amitől eléggé megijedtem.. Elmentem a mosdóba a munkahelyemen, és "direkt" köhögtem hogy megnézzem van a váladék, meglepetésemre mintha véres lett volna. Azért mondom azt, hogy mintha mert a köhögés előtt 3 órával ettem pizzás fornettit, valamint diós linzert. Tényleg nem tudom pontosan megmondani, hogy vér volt e, vagy esetleg kaja maradék. Utána csak úgy köptem mégegyet a zsebkendőbe, ugyanolyan színű volt de már csak nagyon picit. Azóta hébe-hóba nézegetem, de már "normális" színű a köpetem. Érdeklődnék hogy akik tüdőrákban szenvednek, és köhögnek vért azok folyamatosan vért köhögnek fel, vagy csak ritkán? Picit megijedtem a tüdőrák gyanújától, ezért krédezem. Előre is köszönöm a válaszát! Minden jót! 21/F

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a reggeli köhögés témában

        Kedves Kérdező! A reggelente jelentkező köhögés a tüdőben lerakódott szennyeződések kiürülését célozza. Ez természetes jelenség. A véres köpet oka lehet egyszerű megfázás, hörghurut is, de erőltetett köhögésnél egy kis hajszálér megpattanhat és enyhén véres váladék jelentkezhet. A tüdőrák miatt kialakuló vérzés rendszeresen és egyre nagyobb mennyiségben jelentkezik. Változatlanul azt gondolom,Önnek nincs tüdőrákja. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. szeptember 12., 14:13; Megválaszolva: 2017. szeptember 17., 17:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: