• Pleura callus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt drnô!!3 hônappal ezelôtt mellhàrtya gyulladàsom volt.Megtörtènt ct kontroll.A leletem a következô:A bronchusfa arborisatioja megtartott.A tüdôàllomànyban kòros denzitàsû terûlet nem észlelhetô.A bal mellkasfél középsô harmadàban dorsalisan pàr mm àrkàdos jelegû megvastagodàs figyelhetô meg.Tumorra suspect jel nem mutathatô ki.Pleuralis vagy pericardialis folyadékgyülem nem làthatô.A mediastinumban hilusokban kòrosan megnagyobbodott nyirokcsomô nem észlelhetô.Az axillaris régiokban pathològias lgl nem àbràzolòdik.Normàl tàg aorta.Cor nem nagyobb.A mellékvesék szabàlyos megjelenésürk.Vélemény callus pleurae.Fél év mûlva kontroll annak figyelembe vételével hogy ct-n làthatò pleura callus.Az orvos szerint mûteni kellene de nem teszi mert még fiatal vagyok.Ha fàj nagyon akkor azonnal vissza kell menni hozzà.Idôjàràs vàltozàst megfogom érezni és azt mondta tanuljak meg ezzel fájdalommal élni.Tulajdonképpen azt nem mondta miért kell fél év múlva visszamenni csak hogy ct kontroll.Szeretném ha elmagyarázná nekem hogy mit kell ezen ellenőrizni?Vastagodhat e még esetleg?Tudok valamit tenni esetleg ellene?A ct leleten van valami esetleg amit ellenrizni kell?Köszönöm előre is válaszát?T.orsi

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a mellhártya megvastagodás témában

        Kedves Orsi! A kontrollra azért van szükség, hogy ellenőrizzék, nem lett-e vastagabb, kiterjedtebb a mellhártya megvastagodás, és meggyőződjenek arról, nem okoz-e légzési nehézséget ez az állapot. Amit tehet, hogy próbál egészségesen élni, nem dohányzik, és mozog, főleg a mellkas izomzatot erősítő sportokkal.( úszás, evezés stb.) Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. június 19., 17:50; Megválaszolva: 2017. június 23., 16:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: