• Ismeretlen hang a tüdőben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Körülbelül októberben volt először, hogy felvő pozícióban furcsa hangot és érzést tapasztaltam a tüdőmben, jellemzően akkor, amikor nagy levegőt vettem. Először nem foglalkoztam a dologgal, de elmentem orvoshoz, aki alaposan meghallgatta a tüdőmet, és semmit nem tapasztalt. Időközben régóta fennálló orrlégzés problémáim okán átestem egy orrsövényműtéten. Ekkor a műtőorvos, az anaszteziológos is megvizsgált, semmit nem hallott a tüdőmben. A műtét tavaly októberben volt, azóta kétszer is elmentem két különböző orvoshoz, sőt tüdőröntgenre is, azonban szintén nem hallottak semmit, de érzem, hogy valami nincs rendben. Ez a fura hörgő érzés csak akkor jön, ha mélyről és erőteljesen lélegzem ki a levegőt, például nevetésnél is előjön, egyébként párom is felfigyelt rá. Sajnos az utóbbi 2 hétben már köhécselni is elkezdtem, minimális színtelen váladékot tapasztalok. Az egyik orvos azt mondta, hogy elképzelhető, hogy a régóta fennálló orrmelléküreg gyulladásommal van kapcsolatban /sinobronchitis/. Egyébként 8 éve dohányzom, de "kocadohányos" jelleggel, hol gyakrabban hol ritkábban, hol leszoktam hol vissza, ha levetítjük a nyolc évre, úgy átlag napi 4-5 szálra lehetne saccolni. Ha erőteljesen köhögök, a köhögés első szakaszában lehet hallani. Álló pozícióban kevésbé, fekve szinte szándékosan elő tudom idézni. Légzési nehézségeim nincsennek, nem fulladok. Korábban 2015 végén volt tüdőgyulladásom a jobb félen, de hamar kigyógyultam belőle. A fő kérdésem a fentiek tekintetében az lenne, hogy elképzelhető-e, hogy lehet valami bajom amit az előbb részletezett orvosi vizsgálatok nem vehetnek észre, illetve ha valóban az orrmelléküreggyulladással van kapcsolatban, annak megszűnése esetén számíthatok-e arra, hogy elmulik, és nem marad nyoma? Tisztelettel és köszönettel:

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a köhögés témában

        Kedves Kérdező! Panaszait okozhatja visszatérő hörghurut, dohányzás, ( lehet, hogy érzékenyebb a cigaretta füstre, és néhány szál elszívása is panaszt okoz) de allergiás eredetű is lehet. Azt javaslom, forduljon tüdőgyógyászhoz, hogy az okot felderítsék, és mielőbb megszűnjenek panaszai.Ha melléküreg gyulladása van, akár allergiával társulva, annak megszűnése a köhögést is szünteti majd. Üdvözlettel:


        Dr. Hangonyi Csilla
        tüdőgyógyász, allergológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Hangonyi Csilla

        Kérdés: 2017. május 26., 21:57; Megválaszolva: 2017. június 03., 15:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: