• Tüdőbetegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy mit jelent az alábbi mellkas röntgen eredmény, illetve van-e kóros eltérés? A rekesz éles kontúrú. A jobb lat sinus mélye nem nyilt meg, a bal szabad. A jobb hilusfél vérteltebb, a hilusnak megfelelően gyerektenyérnyi területen a légtartalom is csökkent. A bal tüdő megitélhető része tiszta, a tüdőkben a rajzolat fokozottab. Kötegesebb bal hilusfél. A sziv nem nagyobb, az aorta kp. tág. A pericardiumon balra kihúzottság látszik. Köszönettel:

        Dr. Kardos Tamás válasza a mellkas röntgen témában

        Anélkül, hogy látnám a filmet, nem lehet pontos véleményt adni, de a jobb hilusi vérteltség és légtartalomcsökkenés, valamint a rajzolatfokozódás miatt szükséges további kivizsgálás, és tüdőgyógyásszal való konzultálás, mert ennek hátterében számos elváltozás állhat. Lehet gyógyuló tüdőgyulladás, de egy kezdődő krónikus tüdőbetegség, vagy hörgőt szűkítő elváltozás jele is.


        Dr. Kardos Tamás
        tüdőgyógyász

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2011. november 02., 12:48; Megválaszolva: 2011. november 03., 09:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: