• Nyelőcső rosszindulatú daganata

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        lené szíves értékelni számomra a férjem CT eredményét

        Dr. Laki András válasza a nyelőcső daganat témában

        Tisztelt Kérdező! A PET-CT vizsgálat egy kombinált vizsgálat, mely egy izotóppal jelzett anyag, ebben az esetben egy cukorfajta segítségével a magas cukorfelhasználású, fokozott anyagcseréjű elváltozások kimutatására szolgál. Annak megállapítását, hogy ezek milyen szervekben, képletekben vannak, az ugyanakkor elvégzett CT vizsgálat biztosítja. Daganatok és gyulladásos folyamatok is fokozott izotópfelvétellel járhatnak. A leletben a nyelőcsőben lévő daganatos folyamat mellett a nyakon, mellkasban és a has egyes részeiben írtak le fokozott izotóp felvételű nyirokcsomókat. Nem volt kóros izotóp dúsítás az agy, a hónaljak, a tüdő, a hasi szervek (máj, lép, vesék) valamint a csontok területén. Feltételezem, hogy a már kb másfél hónapja készült vizsgálatot a kezelőorvosával már megbeszélhették, ha még nem ,akkor forduljanak hozzá a további teendők megbeszélésére.


        Kérdés: 2011. szeptember 12., 13:47; Megválaszolva: 2011. szeptember 13., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: