• Lelet

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktor úr/Doktornő! Engem az érdekelne,hogy maga mit gondolom a leletemről. Nyaki gerinc kétirányú(röntgen):A C/7 jobb oldali proc. transversusa kissé menyúlt.MIndkét oldali proc. transversus lapátszerűen kiszélesedett.A nyaki lordosis kiegyenesedett. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Laki András válasza a nyaki gerinc röntgen témában

        Tisztelt Kérdező! A leírás szerint a 7.(legalsó) nyaki csigolya harántnyúlványai vannak meghosszabbodva illetve kiszélesedve, ez egy enyhe fejlődési rendellenességnek felel meg. Egyes esetekben a nagyobb nyúlványok a nyakról, mellkasból a felső végtagba futó ereken, idegeken nyomási tüneteket okozhatnak, de ha Önnél csak kis mértékű a hosszabbodás, akkor ez nem valószínű. Nem írt arról hogy miért, milyen panaszok vagy tünetek miatt készültek a felvételek. A kiegyenesedett lordosis a nyaki gerinc szokványos görbületének elsimulását jelenti.


        Kérdés: 2011. augusztus 30., 15:35; Megválaszolva: 2011. augusztus 31., 21:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó