• ü

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr nő lene egy kérdésem letudná nekem esz a diagnozist forditani ,mert nem kaptunk rá válasz.ez egy ct vizsgálat volt ,le irom a amit irtak. avizsgálat régioban foku spondylosisoselvátozások figyelhetök meg. a 4 és 5 rés magaságában lapos ivő, körkörös discus portrusio észlehetö, az idegggyökök itt szabad kilépésűek lumboscaraklis rés jelentösen szűkebb, a zárolemezek egyenetlenek. a csigolyák hatásu peremsarkán levö messzes felrskodáskis benyoatot okoz a durazsákon. Azideggyökök szabad kilépésűek.nagyon szépen köszönöm . t

        Dr. Laki András válasza a gerinc CT témában

        Kedves Kérdező ! A lelete szerint a csigolyákon terheléstől eredő, "kopásos" elváltozásokat láttak. A 4. és 5. ágyéki csigolya alatti porckorong enyhén előboltosul, de nem érinti a kilépő ideggyököket. Az 5. ágyéki csigolya és a keresztcsont közötti porcrés jelentősen beszűkült, azaz a porckorong itt laposabb . A csigolyák hátsó peremein lévő meszesedés a gerincvelő kemény burkán benyomatot okoz, de az idegek kilépését itt sem érinti. Ha össze kellene foglalnom a leletből idézett részt: mérsékelt fokú kopásos eltérések és a porckorongok szintén hasonló kopásos elváltozásai. Porckorongsérvet nem említettek , és a gerincvelői idegek sincsenek a leírás szerint nyomás alatt.


        Kérdés: 2011. július 25., 22:55; Megválaszolva: 2011. július 26., 21:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: