• Csípő rtg

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Lábszár es csípő rontgent készítettek rólam, a lábszárNal volt rajtam vedokopeny, de a csípő vizsgálata közben elvettèk. Kérdésem, hogy ez mennyire karos a himivarsejtekre es kell e várni vmilyen biztonsági időt ha gyermeket tervezünk. Köszönöm !

        Dr. Laki András válasza a csípő röntgen témában

        Tisztelt Kérdező! Egy csípő röntgenfelvétel sugárterhelése minimális, sokkal alacsonyabb annál, amitől már bármilyen károsodásra kellene számítani. A kutatások szerint genetikai károsodás még sokkal nagyobb elszenvedett sugárdózisok esetén sem volt kimutatható, így a legtöbb szakértői vélemény, hivatalos állásfoglalás szerint nincs szükség gyermekvállalás előtt várakozásra. Így aggodalomra nincs oka. Léteznek olyan maximálisan óvatos ajánlások is, melyek két spermium érési folyamat (2 x 74 nap) kivárását tanácsolják, amit valószínűleg az ennél nagyobb sugárterhelésekre értenek.


        Dr. Laki András
        radiológus

        Dr. Laki András

        Kérdés: 2017. március 06., 23:35; Megválaszolva: 2017. március 10., 09:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: