• Nyitott MR vizsgálathoz használatos szerkezetek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Laki András Doktor Úr! Édesanyám koponya Mr vizsgálatra kapott beutalót. Sajnos klausztrofóbia betegsége miatt a zárt mr-t nem tudták nála elvégezni, javasolták a nyitott mr-t. Kérdésem az lenne, hogy a nyitott mr-nél mi az amit a feje köré tesznek, egyáltalán el kell helyezni valamit a koponya körül? Ugyanis már akkor kezdődött a rosszulléte, mikor a fejére és fülére a szerkezetet elhelyezték a zárt vizsgálatnál. Hol tudok pontosan utána nézni, milyen e-mail címen, hogy hogy néz ki egyáltalán egy ilyen nyitott vizsgálat, eszközök szükségesek az elvégzéshez, a fejére helyeznek-e el valamit. Nagyon kérem segítségét, mert a vizsgálatot rövid időn belül el kéne végeztetni, de bejelentkezni csak akkor tudunk, ha mindenről teljes körű felvilágosítással rendelkezünk és teljesen meg tudom nyugtatni. Köszönöm szépen!!

        Dr. Laki András válasza a Nyitott MR témában

        Tisztelt Kérdező ! Magyarországon néhány helyről tudok, ahol nyitott MR berendezés működik, így a Pest megyei Flór Ferenc Kórház területén (Kistarcsa) a Huniko Képalkotó Diagnosztikai Központban, a Budai Egészségközpontban, valamint a Kaposvári Egyetemen és a szegedi Szent Gellért magánklinikán, továbbá november 30-án fog megnyílni a Budapest III. kerületi Szent Margit Rendelőintézetben is egy vizsgálóhely a korábban az ORFI mellett üzemelő berendezéssel. Lehetséges, hogy a lista nem teljes. Ezek saját honlapjáról tájékozódhat az elérhetőségükről és egyéb szükséges információkról, például hogy milyen vizsgálatokat és milyen feltételekkel végeznek rajtuk. A kérdés másik részével kapcsolatban: az az eszköz, amit a beteg feje köré helyeznek, az úgynevezett fejtekercs, az MR vizsgálathoz mindenképpen szükséges rádióhullám adó-vevő antenna szerepét tölti be, vagyis nyitott MR berendezés esetén is alkalmazni kell. Ha ez az édesanyja számára már a tekercs felhelyezése is rosszullétet okozott, akkor félő, hogy a nyitott MR esetén is hasonló lesz a reakciója. Ilyen esetben, ha az MR vizsgálat elvégzése feltétlenül szükséges, kivételes esetekben elvégezhető altatásban is, ehhez megfelelő intézményi és személyi feltételek, MR-be bevihető eszözök megléte szükséges. Erről a kezelőorvossal konzultáljanak. A nyitott MR berendezések külsejéről bármilyen internetes kereső alkalmazásával bőséges információhoz juthat.


        Kérdés: 2011. november 12., 14:04; Megválaszolva: 2011. november 16., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Gyakorisága a kor előrehaladtával nő, de bármely életkorban kialakulhat.
        Tekintse meg infografikánkat, és tudjon meg többet az ajakherpeszről!
      • Hirdetések
      • Infografika és videó