• Vérkèp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Címzett! Orvosi vizsgálaton vettem részt ahol nem kaptam meg az alkalmas minősítést, mivel a thrombocyta számom nem érte el a minimumot. Újabb vérvètelre kell mennem azonban nem mondtak semmit, hogy mit szedjek. Visszakerestem pár korábbi laboreredményem és már nem most kezdett csökkeni: 2017.07.10.: Thrombocyta: 130,1; haemoglobin: 145,5 2017.03.09.: Thrombocyta:161; haemoglobin: 125; 2016.03.16.: thrombocyta: 134; haemoglobin: 116; 2015.08.04.: thrombocyta: 194; haemoglobin: 116; 2015.05.20.: thrombocyta: 256; haemoglobin: 110. Mi lehet az oka, illetve valóban van ok az aggodalomra és mi ilyenkor a teendő? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Szilvia

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a thrombocyta témában

        Kedves Szilvia! Nem vészesen alacsony, de tényleg van tendencia. Ezekkel a leletekkel keressen fel háziorvosi beutalóval belgyógyászt vagy hematológust. Amíg időpontot kap, érdemes háziorvosnál friss vérképet és alaplaborokat kérni, amiben vas háztartásra is lehetne adat.


        Kérdés: 2017. július 28., 12:19; Megválaszolva: 2017. augusztus 02., 21:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: