• Rosszindulatú dolog?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Még augusztus 25-én kezdődött azzal,hogy reggel fàjt a nyakam,izomlàz szerűen.Gondoltam meghúztam,viszont mikor odanyúltam,csomót talàltam.A kulccsontom fölött,baloldalt,rajta az izmon.Sajnos beírtam a Google-ba,és rögtön a limfómàs dolgokat adta be.Még aznap alatta is lett egy csomó,és még az alatt is.Miutàn kijöttek nem fàjtak(azóta sem igazàn,csak néha picit).Màsfél hetet vàrtam,elmentem a hàzi orvoshoz.Azt mondta,nagy az egyik csomó,elküld laborba és mellkas röntgenre.A röntgen negatív lett.A laborleletemen 8 csillag lett,pl.emelkedett limfocita aràny.(kb.3 héttel azelőtt voltam orvosi alkalmassàgin,minden jó volt).Viszont a mellkas röntgenen belenézett a szàmba a doki,azt mondta,nagy a bal mandulàm,szerinte az okozza.Ezzel megnyugtatott.A gàziorvos azért elküldött fül-orr gégészetre,de oda én màr Miskolcon mentem.(Ez is összefüggésben lehet mert mielőtt kijöttek a csomók,azelőtt 1 héttel kerültem oda,tanfolyamra,munkàsszàllóban lakom).Ott azt mondtàk,hogy sok a labor leletemen az eltérés,Hematológiàra kellett volna mennem.Adtak beutalót,de nyaki uh-ra is.Nyaki uh-n kiderült,hogy a nagy csomó 12x24 mm-es és van még egy 10x20 milis is,ill.10x8 mm-es több is.Igen;ezeket azóta megkerestem és ki tudom tapintani.Jobb oldalon is vannak,meg a nyakam felső részén,sőt a fejemen is hàtul egy darab,ill.egy a bal fülem mögött.Nem kapaszkodnak a környezetükbe,mozgathatók.A hematológiàn a doki megtapogatta a csomókat,a hónaljamat,lépemet.Megnézte a torkomat,azt mondta,ez szerinte nem limfóma,a mandula is lehet góc.Ennyit mondott,majd vért vettek.Azt mondtàk,hívnak ha valami gond van.Màsfél hét utàn jött a leletem postàn."7 hete gyulladt a mandulàja" vélemény: Reactiv nyirokmirigy bàntalom.Ezzel megnyugodtam,viszont Azóta se múlt el semmi!Nem izzadok éjjel,híztam,nincs semmi fizikai bajom.Baràtnőmnek is kb.1 hónapja van pàr duzzadt nyirokmirigye,szintén ott,ahol nekem,neki sem fàjnak.Volt egy megfàzàsom egy hete,de szokàs szerint 3-4 nap alatt elmúlt mint mindig.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a nyirokcsomó gyulladás? témában

        Kedves Levélíró! Először is nyomkodni, tapogatni nem szabad, mert ez egy nyirokszerv, tele sejtekkel, nem arra való, hogy nyomogassuk. Nem kell ellenőrizgetni, vizsgálni önmagunknak. Feltehetően igen, gyulladás, elvileg 2 cm alattiak azok, az ultrahang ha rosszindulatúnak véli leírja hogy patológiás szerkezetű. Labor nélkül nem tudom mi lehet a sok csillagos érték és van-e jelentősége. Sokszor el lehet labor alapján is a gyulladást különiteni. Szerintem vírusszerológiát kellene venni háziorvossl megbeszélve és három hónap múlva megnézni a vérkéet csomókat újra. Remélhetőleg fertőzés. Ha vírusos, vagy ugye most szezonja van akkor hetekig is lehetnek nyakon láncszerűen akár csomók.


        Kérdés: 2017. február 12., 10:28; Megválaszolva: 2017. február 15., 08:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: