• Furcsa tünetegyüttes.Mi lehet a probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt dr.Úr/Nő! 2-3 hete fennálló problémámmal kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.Először is szeretném megjegyezni,hogy hatalmas nyomás alatt élek,mindennapos a stressz.Nemrég arra lettem figyelmes,hogy az iskolában nehezebben megy a koncentráció és ugyanannyi tanulás mellett romlanak a jegyeim.Egyik nap megtanulom az anyagot és másnap olyan,mintha mindent kitöröltek volna a fejemből.Ilyen még sosem fordult elő velem.Ezenkívül egyre többet alszom,nagyon fáradékony vagyok és gyengének érzem magam.A hangulatom eléggé gyorsan megváltozik,sokkal ingerlékenyebb vagyok,gyorsan elvesztem a fejem.Általában ez sem jellemző rám,mostanában viszont egyre gyakrabban előfordul.Néhány napja azt is észrevettem,hogy az ujjaim és az egész karom zsibbadnak.Egyre rendszeresebben van erős fejfájásom,lassan aludni sem tudok tőle.Az evéssel is akadnak gondjaim,hízókúrára fogtam magam,ennek ellenére nem tapasztaltam súlygyarapodást,sőt,fogytam is.Nagyon gyakran megszédülök,nem tudok továbbmenni,le kell ülnöm.Régen alacsony volt a vérnyomásom,de az utóbbi 2 hétben az is drasztikusan megemelkedett.Mi lehet a probléma?Segítségét előre is hálásan köszönöm: Egy aggódó diák.

        Dr. Molnár Anna válasza a figyelem témában

        Kedves Kérdező! A folyamatos stressz biztosan hozzzájárul panaszaihoz. Fáradékonyság, gyengeség hátterében az Ön életkorában gyakran áll vérszegénység. Jó étvágy mellett történő fogyás is magyarázható stresszel, de fontos kizárni szervi diszfunkciókat (pl. pajzsmirigy betegség, akár cukorbetegség, stb). Panaszaival javaslom forduljon háziorvosához, szakorvosi vizsgálat, laborok elvégzése céljából!

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Molnár Anna
        gyermekgyógyász

        Dr. Molnár Anna

        Kérdés: 2011. március 07., 18:41; Megválaszolva: 2011. március 09., 21:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...