• DIAGNÓZIS FELÁLLÍTÁSA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 6éve van ismert magas vérnyomásom, pajzsmirigy alul működésem. Azóta Asthmás is lettem, allergiás is vagyok/ poratka, kutyszőr, macskaszőr, parlagfű..../. Vesekövem is volt szerdtem gyógyszert így ez elmúlt valamint a fülem is zúgott egy időben nagyon ezzel is voltam vizsgálaton, betaserc-et írtak fel. Valamint csökkent glucosetoleranciát állapítottak meg egy kivizsgálás alatt. A szememem látszik a magas vérnyomás. A nyakam bal oldalán van egy megnagyobbodott nyirokcsomó /4cm/. Nagyon sokat voltam rosszul amikor is szédültem szorított a mellkasom, remegtem, zsibbadtam. A gyomrom is szokott fájni. És mostanában ismét sokat híztam valamint nagyon verejtékezek. Tavaly előtt 89kg voltam lefogytam 70-71kg-ra majd most ismét 82kg vagyok pedig nem eszek sokat. Dagad a lábam, a fejem is mindig fáj. Mostani kivizsgálásom alatt a következő diagnózisokat állították fel: hypertonia, Angiopathia hypertonica retinae st. II. o.u,. CSGT , Hypoglycaemia, Hypothyreosis, Cysta ovarii l.u, Obesitas, Asthma bronchiale, metabolikus syndroma. Valamint a jobb petefészkemben találtak egy 3cm-es cystát, bal oldalt meg egy 4,5 cm-es sűrűbb folyadékos cystát találtak. Meg a laborom HbA1C 5,3%, TSH 4,927 amire azt írták, hogy hyperuricaemia észlelhető. Bal oldalon carotis felett halk zörej hallható. EKG: s.r balra dev. R vektor, PQ: 0,12, QRS: 0,08, T I-II a VL-ben poz., VT2-2- poz. VT 4-6 neg. poz., Am. édesapám és nagybátyjám is cukorbetegek, magas vérnyomásosak voltak. Vesedialízisre jártak. Lábukat amputálni kellett. Édesapám kapott ezeken kívűl 3szívinfarktust a 3.-ba bele halt... Ezekben szeretném segítségét kérni, először is hogy elmondaná hogy mit jelentenek azok a diagnózisok amiket felállítottak nekem!! Hogy mit tudok tenni, hogy tudjak fogyni és hogy ne verejtékezzek ennyire mert nagyon zavaró már nagyon sok mindent kipróbáltam /dezodorok, gyógyszertári dolgok .../. És hogy esetleg a cysták miatt később befolyásolhatja, hogy lehet e gyerekem???!!! Kérem segítsen, szeretném hogy ha már szednem kell ennyi gyógyszert legalább legyen értelme és normális életem legyen, mert 13éves korom óta csak a gond van................. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát és segítségét!!!!! Tisztelettel: J.A.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a diagnózis témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt diagnózisok: hypertonia-magas vérnyomás Angiopathia hypertonica retinae st. II. o.u-a szem kis artériáit érintő betegség Hypothyreosis-pajzsmirigy alulműködés Cysta ovarii l.u-kétoldali petefészek cysta Obesitas-túlsúly Asthma bronchiale-a tüdőben lévő kis hörgőcskéket érintő eltérés metabolikus syndroma-kombinált anyagcserebetegség A problémák orvoslásában endokrinológus segítségét kell kérni. Több betegség kialakulásában is, amik önnél is szerepelnek a fő ok az életvitel, táplálkozás. Vezessen étkezési naplót és mozogjon minden nap legalább fél órát(első időben séta). Kizárólag szénsavmentes ásványvizet fogyasszon. A részletes táplálkozási naplóval kérje szakember segítségét.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 14., 12:23; Megválaszolva: 2010. július 19., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben: