• DIAGNÓZIS FELÁLLÍTÁSA

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! 6éve van ismert magas vérnyomásom, pajzsmirigy alul működésem. Azóta Asthmás is lettem, allergiás is vagyok/ poratka, kutyszőr, macskaszőr, parlagfű..../. Vesekövem is volt szerdtem gyógyszert így ez elmúlt valamint a fülem is zúgott egy időben nagyon ezzel is voltam vizsgálaton, betaserc-et írtak fel. Valamint csökkent glucosetoleranciát állapítottak meg egy kivizsgálás alatt. A szememem látszik a magas vérnyomás. A nyakam bal oldalán van egy megnagyobbodott nyirokcsomó /4cm/. Nagyon sokat voltam rosszul amikor is szédültem szorított a mellkasom, remegtem, zsibbadtam. A gyomrom is szokott fájni. És mostanában ismét sokat híztam valamint nagyon verejtékezek. Tavaly előtt 89kg voltam lefogytam 70-71kg-ra majd most ismét 82kg vagyok pedig nem eszek sokat. Dagad a lábam, a fejem is mindig fáj. Mostani kivizsgálásom alatt a következő diagnózisokat állították fel: hypertonia, Angiopathia hypertonica retinae st. II. o.u,. CSGT , Hypoglycaemia, Hypothyreosis, Cysta ovarii l.u, Obesitas, Asthma bronchiale, metabolikus syndroma. Valamint a jobb petefészkemben találtak egy 3cm-es cystát, bal oldalt meg egy 4,5 cm-es sűrűbb folyadékos cystát találtak. Meg a laborom HbA1C 5,3%, TSH 4,927 amire azt írták, hogy hyperuricaemia észlelhető. Bal oldalon carotis felett halk zörej hallható. EKG: s.r balra dev. R vektor, PQ: 0,12, QRS: 0,08, T I-II a VL-ben poz., VT2-2- poz. VT 4-6 neg. poz., Am. édesapám és nagybátyjám is cukorbetegek, magas vérnyomásosak voltak. Vesedialízisre jártak. Lábukat amputálni kellett. Édesapám kapott ezeken kívűl 3szívinfarktust a 3.-ba bele halt... Ezekben szeretném segítségét kérni, először is hogy elmondaná hogy mit jelentenek azok a diagnózisok amiket felállítottak nekem!! Hogy mit tudok tenni, hogy tudjak fogyni és hogy ne verejtékezzek ennyire mert nagyon zavaró már nagyon sok mindent kipróbáltam /dezodorok, gyógyszertári dolgok .../. És hogy esetleg a cysták miatt később befolyásolhatja, hogy lehet e gyerekem???!!! Kérem segítsen, szeretném hogy ha már szednem kell ennyi gyógyszert legalább legyen értelme és normális életem legyen, mert 13éves korom óta csak a gond van................. Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszát és segítségét!!!!! Tisztelettel: J.A.

        Dr. Csuth Ágnes válasza a diagnózis témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt diagnózisok: hypertonia-magas vérnyomás Angiopathia hypertonica retinae st. II. o.u-a szem kis artériáit érintő betegség Hypothyreosis-pajzsmirigy alulműködés Cysta ovarii l.u-kétoldali petefészek cysta Obesitas-túlsúly Asthma bronchiale-a tüdőben lévő kis hörgőcskéket érintő eltérés metabolikus syndroma-kombinált anyagcserebetegség A problémák orvoslásában endokrinológus segítségét kell kérni. Több betegség kialakulásában is, amik önnél is szerepelnek a fő ok az életvitel, táplálkozás. Vezessen étkezési naplót és mozogjon minden nap legalább fél órát(első időben séta). Kizárólag szénsavmentes ásványvizet fogyasszon. A részletes táplálkozási naplóval kérje szakember segítségét.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. július 14., 12:23; Megválaszolva: 2010. július 19., 15:42

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...
        Tisztelt Doktor Úr! Felnőttkori pattanásosság miatt kerestem fel korábban kezelőorvosomat, majd pár hatástalan külsőleges kezelés után nőgyógyászom javaslatára hormonvizsgálatokra mentem. Ezt a mintát menstruáció előtti 7.napon kellett...