• Laborlelet, fáradékonyság, fokozott izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram Állandó jelleggel visszatérnek az alábbi panaszaim: fáradékonyság, időként szédülés, főleg viszont a fokozott kézizzadás zavar. Testsúlyom nem magas, 72 kg 176 cm-hez, a vérnyomásommal nincs gond, 120-130 / 70-80 körül van mindig, a laborom évek óta nem mutat jelentős elváltozást, a süllyedésem alacsony csak mindig (1-2), vércukrom nem volt magas. A fokozott tenyérizzadásra (ami kiskorom óta megvan) bőrgyógyász szakorvos által felirt szer nem használ egyáltalán. (alumínium-glycerines oldat) Milyen irányban induljak el, ha további kivizsgálást szeretnék? Okozhat ilyen tüneteket szívbetegség, vagy idegi alapúak ezek? Hajlamos vagyok a stresszelésre. A fenti panaszok mellett továbbá minden napomon közepes mennyiségű slejm köhögés jellemző, főleg ébredéskor, de napközben is folyamatos a slejmképződés. Ez zajlik kb 2 éve, állandó megfázásaim és torokgyulladásaim miatt arcüreg műtétem volt 1 éve (Luc-Caldwel műtét) esetleg még orrsövényferdülésre gyanakszom Válaszát előre is köszönöm, elnézést a hosszu levélért Tisztelettel: P. Ferenc

        Dr. Csuth Ágnes válasza a tenyérizzadás témában

        Tisztelt Kérdező! Egy fül-orr-gégészeti ellenőrzés időszerű. A leírt tünetek mindegyike lehet a stressz következménye. Amennyiben a labor rendben van nincs ok aggodalomra. A reggeli köhögés oka lehet a hálószoba száraz levegője is akár. A fokozott tenyérizzadás egyes típusaiban lehet műtéti úton segíteni. Ennek kivizsgálása miatt keressen fel centrumban működő belgyógyászati szakrendelést.

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 23., 14:35; Megválaszolva: 2010. június 24., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktor Úr! Évek óta sokat diétázom az epés refluxom miatt. Csontritkulásom van, a reumatológusom 5 hónapra D3-30000-es D-vitamint javasolt. Két hete vettem be az ötödiket, azóta a gyomrom keserű, savanyú, hányinger, étvágytalanság,...
        Tisztelt Doktor Úr! Múlthét folyamán Hétfőn, és Kedden hasmenésem volt, semmi fájdalommal. Folyékony, sárgás szín. Azután a további napokban (Szerda, Csütörtök, Péntek, Szombat) nem volt székletem, és ugyanúgy táplálkoztam ahogyan...
        Tisztelt Doktor úr! Medserv+ szűrésem eredménye kenet: negatív, hr HPV tipizálás: negatív. Viszont a reaktív és reperatív jeleknél be van jelöve a Metaplasia és a Regenerátió. Ez mit jelent? Aggódnom kell miatta? Emailen kaptam az...
        Tisztelt Doktor Úr! 28 éves férfi vagyok 182cm 68kg. Problémáim 19 éves koromban kezdődtek, puffadással és görcsös hasmenéssel küszködtem. Ételintolerancia vizsgálat több étel intoleranciát mutatott ki. Szigorú diéta mellett a hasmenés...
        Jóízűen túladagolva görögdinnyét ettem, aznap kaptam Hepatitis B elleni védőoltást is. Hajnali 4-től reggelig szüléshez hasonló görcseim voltak a gyomromban.Egyszeri hasmenéssel megszűnt a fájdalmam. Ez kb. 2 hónapja történt. Azóta...
        26.hetes terhes vagyok. . MALTOFERFOL 2x1 egyet szedek anaemiara /htk: 31 hgb:114 vvt.3,44/ mellette szedem a Femibion2. Nem lesz valamiből túladagolás. Szedhetem mindkettőt ilyen mennyiségben vagy csökkentsem valamelyik szedését.
        Tisztelt Doktor Úr! Éveken keresztül folyamatosan köhögtem, mindig "légcsőhurutra" kezeltek, bár semmi nem volt kimutatva. Idén tavasszal a tünetek erősödtek, már szinte a hányásig ment a köhögés. Aztán a hányásig ment a köhögés, most...
        Tisztelt Doktornô/ùr! Laboreredmènyemben a következô èrtèkek mutatnak eltèrèst: Koleszterol total 219 (normal kevesebb mint 200 mg/dl) LDL koleszterol 147 (normal kevesebb mint 100 mg/dl) Non HDL koleszterol 174 (normal kevesebb mint 130...
        Tisztelt Doktor úr! D. András vagyok 48 éves. Ez úton keresem meg önt ismét remélve, hogy több éve húzódó problémámra talál gyógyírt. 2016 márciusában voltam önhöz vastagbél tükrözésen hasmenés,székrekedés problémák miatt. A...
        Tisztelt Doktor Úr! 18-éves kisfiam nevében érdeklődöm,állandó fáradsága,hajhullása és enerváltsága okán kértünk vér és vizelet vizsgálatot. Sajnos van négy kirívó érték ami aggaszt! Az első az 1mm/órás vérsejt süllyedés a...