• Laborlelet, fáradékonyság, fokozott izzadás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Hölgyem/Uram Állandó jelleggel visszatérnek az alábbi panaszaim: fáradékonyság, időként szédülés, főleg viszont a fokozott kézizzadás zavar. Testsúlyom nem magas, 72 kg 176 cm-hez, a vérnyomásommal nincs gond, 120-130 / 70-80 körül van mindig, a laborom évek óta nem mutat jelentős elváltozást, a süllyedésem alacsony csak mindig (1-2), vércukrom nem volt magas. A fokozott tenyérizzadásra (ami kiskorom óta megvan) bőrgyógyász szakorvos által felirt szer nem használ egyáltalán. (alumínium-glycerines oldat) Milyen irányban induljak el, ha további kivizsgálást szeretnék? Okozhat ilyen tüneteket szívbetegség, vagy idegi alapúak ezek? Hajlamos vagyok a stresszelésre. A fenti panaszok mellett továbbá minden napomon közepes mennyiségű slejm köhögés jellemző, főleg ébredéskor, de napközben is folyamatos a slejmképződés. Ez zajlik kb 2 éve, állandó megfázásaim és torokgyulladásaim miatt arcüreg műtétem volt 1 éve (Luc-Caldwel műtét) esetleg még orrsövényferdülésre gyanakszom Válaszát előre is köszönöm, elnézést a hosszu levélért Tisztelettel: P. Ferenc

        Dr. Csuth Ágnes válasza a tenyérizzadás témában

        Tisztelt Kérdező! Egy fül-orr-gégészeti ellenőrzés időszerű. A leírt tünetek mindegyike lehet a stressz következménye. Amennyiben a labor rendben van nincs ok aggodalomra. A reggeli köhögés oka lehet a hálószoba száraz levegője is akár. A fokozott tenyérizzadás egyes típusaiban lehet műtéti úton segíteni. Ennek kivizsgálása miatt keressen fel centrumban működő belgyógyászati szakrendelést.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes

        Kérdés: 2010. június 23., 14:35; Megválaszolva: 2010. június 24., 09:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: