• Myoma eltávolítás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Úr! Nőgyógyászati ultrahang vizsgálatom során a következő eredmenyt kaptam: "Az uterus hátsó falából egy kifelé növekvő, myomára emlékeztető 43x32mm-es terület látható.Az uterus 66x34x35mm-es." Tüneteim nincsennek, ciklusaim szabályosak. Mivel orvosom egyértelmüen nem mondta, hogy eltávolítás szükséges,ezért szeretném kérni az Ön véleményét is. Mivel gyereket szeretnénk szükséges ennek az eltávolítása, gátolhatja-e a teherbeesést? Okozhat-e a terhesség során problémát? Ön mit javasol ebben az esetben? Válaszát előre is köszönöm: Ágnes

        Dr. Pétervári László válasza a Nőgyógyászati betegségek témában

        A méh normális nagyságú a leírt ultrahang leleten.A myoma göbnek vélt képlet nagysága határeset a nagyságát tekintve,mellyel teendő jelenleg nincs.Ez mellé társul a panaszmentesség,így jelenleg beavatkozásra nincs szükség. A terhesség létrejöttét ez elméletileg nem befolyásolja,a méh üregét nem érinti. Egyenlőre a képlet megfigyelése jön szóba,3-6 hónap múlva ismételt vizsgálat,valamint a terhesség vállalása .


        Kérdés: 2017. július 25., 22:14; Megválaszolva: 2017. július 27., 19:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: