• Vérnyomásmérésnél különbségek

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő! Én 29 éves 185 cm magas 83 kg súlyú egészséges férfi vagyok! A problémám a következő: vásároltam egy minőségi felkaros vérnyomásmérőt,és szeretném tudni hogy jól használom-e? Illetve a kapott értékek mire utalnak? Szóval többféleképpen mértem már a vérnyomásom és ezek az értékek jönnek ki általában: Állva mért vérnyomásom amikor a karomat kinyújtva egy szekrényen alátámasztom (szívmagasságban): 111/70 pulzus 110! Majd leültem és megmértem úgy is ekkor már: 134/82 pulzus 90-es-volt! Hogy jön ekkora különbség kb. 2perc telt el a két mérés közt? Szerintem a pulzusom kicsit magas,ez lehet az irodai munka (edzetlenség hiánya),valamilyen sporttal gyógyszerek nélkül lentebb vihetem? Válaszát tanácsát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a Normál vérnyomás, Magasabb pulzus témában

        Kedves Kérdező, a mérési eredmények még ugyanabban a pozícióban is különbözőek lehetnek kissé, testhelyzet változásra, esetleg különböző tevékenységek alatt, illetve után pedig természetes a változás. A két kar között is lehet némi különbség (10-20 Hgmm) Az összehasonlíthatóság kedvéért ülve, hátát megtámasztva, karját is alátámasztva, kényelmes pozícióban mérje a vérnyomását. A pulzusszám valóban az optimális felett van a leírtak alapján, a sport hosszútávon hasznos mindenképpen. Mielőtt azonban intenzívebb sportot kezdene, egy fizikális és egy EKG vizsgálat indokolt lenne a kissé magasabb pulzusszám miatt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2016. november 27., 12:12; Megválaszolva: 2016. november 27., 22:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben: