• Csigolya összeroppanás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Ezek nem az én adataim, Édesanyám helyett írok. Régóta csontritkulása van és tavaly tavasszal egy megerőltető mozdulat közben egy deréktáji csigolyája összeroppant. Volt szakorvosnál,aki a csontcementes csigolyafeltöltést javasolta neki több csigolyája közötti térbe. Azonnal szerette volna megcsináltatni,de sajnos hosszú a várólista,de közben elbizonytalanodott,hogy nem lehet-e sok nem várt hatása ennek a módszernek. Kérem,szíveskedjék megírni véleményét,esetleges tapasztalatait ezzel az eljárással kapcsolatban. Fáradozását nagyon szépen köszönöm.

        Dr. Szamosi Szilvia válasza a csigolya összeroppanás témában

        Tisztelt KÉrdező! Mint minden beavatkozásnak, sajnos lehet ennek is ritkán szövődménye. Minél hamarabb történik meg a beavatkozás, annál sikeresebb lesz, egy bizonoys időhatáron belül lehet csak elvégezni. Műtéttechnikailag nem szokott gond lenni, mert nem nagy műtéti feltárást igényel, azonban ritkán előfordulhat, hogy a csontcement szivárog. ÁLtalában azért nagyon jók a tapasztalatok a betegek részéről, de úgy gondolom, hogy korrektebb lenne, ha a beavatkozást majdan elvéfző orvos nyújtana részletes felvilágosítást, mert mi reumatológusok nem végezzük ezt, csak küldjük a beteget.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010. november 24., 05:25; Megválaszolva: 2010. november 29., 15:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: