Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 padlizsán
  • 1-1 fehérrépa
  • sárgarépa
  • 1-1 kisebb póréhagyma
  • vöröshagyma
  • 1 dl tejszín
  • fél dl száraz fehérbor
  • őrölt bors
  • só#A csipszhez
  • 2 dkg reszelt parmezán sajt
  • petrezselyem

Elkészítés:

A padlizsánokat héjában süssük meg, hideg vízzel hűtsük le és hámozzuk le a héjukat. Az apróra vágott zöldségeket sós vízben főzzük puhára, majd tegyük bele a padlizsánokat is. Botmixerrel turmixoljuk össze a tejszínnel együtt, sózzuk, borsozzuk meg, végül öntsük hozzá a bort is és forraljuk ki. A csipszhez sütőpapírral béleljünk ki egy kisebb tepsit. Apró halmokban szórjuk rá a reszelt sajtot és toljuk forró sütőbe annyi időre, hogy a sajtkupacok megolvadjanak. Vegyük ki a sütőből, várjuk meg, míg a levegőn a sajtcsipszek megszilárdulnak és így tegyük a tányérokba mert leves tetejére. Frissen vágott petrezselyemmel díszíthetjük.

Hasonló receptek

Dunai halászlé

Leves, Könnyű

Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Brokkolikrémleves

Leves, Könnyű

Laktózmentes, Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Okróska (hideg orosz leves)

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: