Mogyorós csirkemell (japán recept)

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes, Gluténmentes, Csontritkulás, Keringési problémák

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 15 dkg mogyoró (sótlan)
  • 2 evőkanál olaj
  • 0,5 dl szójaszósz
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál narancsdzsem
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

Megtisztított, finomra vágott hagymát a forró olajon megfuttatjuk, majd rá a kisujjnyi vékonyra csíkozott csirkemellet. Ráöntjük a szójaszószt, lefedjük és lassú tűzön pároljuk. Ha a hús kezd levet engedni, hozzáadjuk a mogyorót. Ha a hús már puha, ízesítjük kis őrölt borssal, hozzá a dzsemet és egyszer-kétszer átforgatjuk. Forrón tálaljuk, főtt rizzsel.

Hasonló receptek

Pulykatekercs zöldségcsíkokkal

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sült borjúmáj kakukkfűvel és almával

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mogyorós halszeletek

Húsétel, Közepes

Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Csontritkulás, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: