Lekváros bukta (tej nélkül)
Hozzávalók:
- 300 g schär mix b
- 12 g friss budafoki élesztő
- 30 g margarin
- 280 ml langyos víz/tej
- 90 g cukor
- 1 tojás
- csipet só
- főzésálló lekvár (töltelék)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit 280 ml vízzel a szokásos módon jól kikeverjük, majd kicsit pihentetjük. A bagett formákat bekenjük olajjal. Minden forma aljára 1-1 kanál tésztát teszünk. Erre kerül a lekvár (ez a fajta jól szeletelhető). Ezután az egészet befedjük a maradék tésztával és olajos kanállal elsimítjuk a tetejét. A szokásos módon kelesztjük legalább 30 percig. Előmelegített 200°C-os sütőben kezdjük sütni, majd csökkentjük a hőfokot, úgy sütjük tovább. Mikor megsült, a tetejét bekenjük cukros tejjel. Fogyasztás előtt megszórjuk porcukorral.
Hasonló receptek
Rizstorta / Rizskoch
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Vesebetegség, Hízókúra, Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes
Sárgabarackos muffin
Desszert, Közepes
Keringési problémák, Mogyorómentes
Duna hullám
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes