Sajtos zsenge zöldbabsaláta

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 30 dkg zsenge zöldbab
  • 25 dkg apró paradicsom
  • 20 dkg zsírszegény sajt
  • 2 evőkanál citromlé
  • 2 kávéskanál olaj
  • 3 kávéskanál cukor
  • csipetnyi só meg gyömbérpor
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A zsenge zöldbabot megmossuk végeit lecsipkedjük és a szálakat kb. 2-3 cm vastagságúakra vagdossuk. 2, 5 dl vízben a forrástól számítva kb. 15 percig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjuk. A paradicsomok héjat lehúzzuk. Ha szükséges ketté is vágjuk, az apró magvakat eltávolítjuk. A paradicsomot és a sajtot egyforma csíkokra vágjuk. A zöldbabbal együtt tálba halmozzuk es 1dl vízbol, a citromlébol, az olajból készült cukorral, sóval es gyömberporral ízesített salátalével leöntjük. Összekeverjük, kb. 30 percig állni hagyjuk, majd tálalás előtt apró petrezselyemzölddel megszórjuk.

Hasonló receptek

Egyszerű brokkolisaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Diós uborkasaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Waldorf saláta

Saláta, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: