Waldorf saláta
Hozzávalók:
- 3-4 személyre: 50 dkg alma
- 30 dkg zeller
- 5 dkg dióbél
- 1/2 citrom
- 2 dl joghurt
- 1 evőkanál majonéz
- zellerlevél
- köménymag
- őrölt bors
Elkészítés:
A megtisztított almát és zellert gyaluld vékony csíkokra, keverd össze és hintsd meg néhány csepp citromlével. A joghurtot keverd össze a majonézzel, az apróra vágott dióval, fűszerezd köménnyel, borssal és ezt az öntetet add a zöldséghez. Alapos keverés után a salátát érleld egy órát hűvös helyen és apróra vágott zellerlevéllel megszórva tálald.
Hasonló receptek
Sajtsaláta almával
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Diós-fetás zöldsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Keringési problémák, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemájas saláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes