Fánk
Hozzávalók:
- 2 dkg friss élesztő
- 1/4 pohár cukor
- 1 és 1/4 pohár tej
- 2 tojássárgája
- 3 pohár coelipan liszt
- 5 dkg olvasztott margarin
- csipet só
Elkészítés:
Kenyérsütő segítségét is igénybe vesszük: Bepakoljuk a tartályba a hozzávalókat és benyomjuk a gépen a tésztagyártó programot. Amikor lejár, a tésztát olajos gyúrólapra tesszük és szétlapítjuk 2-3 cm vastagra. Egy muffinlyuk méretű fánkszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát. Beletesszük a muffinformába és langyos sütőben hagyjuk pihenni 15 percet, majd 150°C-on légkeveréssel sütjük 10 percig. Utána kiszedjük a formából az átsült, szinte még fehér fánkokat és nagyon forró olajban mindkét oldalukat pár másodperc alatt aranyszínre égetjük.
Hasonló receptek
Kókuszgolyó
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Bazsalikomos citromos pite
Desszert, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Mozart-golyó
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes