Mozart-golyó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojásfehérje
  • kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.

Elkészítés:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk

Hasonló receptek

Borissza piskóta

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Édes kelt kalács

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Meggyes darafelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: