Mákos kevert

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg mák
  • 20 dkg rizsliszt
  • ? mokkáskanál szódabikarbóna
  • 1 vaníliás cukor (fontos! nézzük meg
  • milyen vaníliás cukrot veszünk
  • némelyikben búzaőrlemény van!)
  • citromhéj
  • 2,5 dl tej

Elkészítés:

A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, majd beleszórjuk a mákot, a lisztet, a szódaport, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. Hozzáadjuk a tejet és a tojások kemény habbá vert fehérjét. 2 kisebb méretű őzgerincformát zsiradékkal kikenünk, rizsliszttel megszórjuk és a tésztát megfelezve beleöntjük. Szép magasra feljön!

Hasonló receptek

Almazselés pite

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Rafaello szelet

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Gesztenyés szendvicssütős párnácskák

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: