Parmezános gombasaláta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 citrom
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 zellerszár
  • 12 bazsalikomlevél

Elkészítés:

A parmezán héját levágjuk (ha szükséges), majd sajtszeletelővel vékonyra szeleteljük. A citrom levét kinyomjuk, salátástálban a felét simára keverjük az olajjal, majd sóval ízesítjük. A zellerszárat és a bazsalikomleveleket apróra vágjuk. A gombát nagyon vékonyan felszeleteljük. Minden hozzávalót a salátástálba öntünk, a maradék citromlével azonnal meglocsoljuk, végül sóval, borssal ízesítjük. Összekeverjük és rögtön tálaljuk.

Hasonló receptek

Francia zöldséges lecsó

Vegetáriánus, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Egyszerű rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Crohn

Juhtúrós burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: