Császármorzsa

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg kukoricadara
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • vaj/margarin/olaj
  • vaníliás cukor
  • 2-3 dl tej
  • porcukor
  • mazsola
  • 2 tojás
  • lekvár

Elkészítés:

A kukoricadarát kb. 1 dl tejjel meglocsoljuk és 10 percig állni hagyjuk. Közben a tojásfehérjéket felverjük egy kevés sóval és cukorral, majd a tojások sárgáját hozzáadjuk a kukoricadarához, a rizsliszttel együtt és annyi tejet adunk hozzá, hogy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. A masszát simára keverjük, majd a végén óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot, végül a beáztatott mazsolát. Egy nagy átmérőjű nyeles serpenyőben kb. 2-3 dkg vajat felforrósítunk és a masszát beleöntjük, mintha palacsintát sütnénk belőle. Ha az alsó része összeáll, akkor egy fakanállal óvatosan el kezdjük kevergetni, felaprózni a lesült alsó felének a felkaparásával. Mindezt addig csináljuk, amíg az egész massza át nem sül, megszilárdul és picikét megpirul (kb. 20 perc). A végén lekvárt teszünk rá és meghintjük porcukorral.

Hasonló receptek

Mogyorós barackos desszert

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Gofri kukorica- és rizslisztből

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hasnyálmirigy, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Mogyorómentes

Modern zabos almás lepény

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: