Kecskesajtos brokkoli

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg brokkoli
  • 30 dkg sovány sonka
  • 10 dkg kecskesajt
  • 1,5 dl tejszín
  • 1 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa#A sütéshez 4 dkg vaj

Elkészítés:

A megtisztított brokkolit egészben hagyva, sós forró vízben félpuhára főzzük. Lecsöpögtetjük, amikor kissé kihűlt, rózsákra szedjük és serpenyőben, felforrósított vajban 5 percig pirítjuk, közben sózzuk. Kivajazott sütőtálra terítjük és egyenletesen elosztjuk rajta a kis kockákra vágott sonkát. Egy csészében kevergetve megpuhítjuk a kecskesajtot, hozzákeverjük a tejszínt, a felvert tojást, a reszelt sajt felét és megsózzuk. A mártást rákenjük a brokkolira, meghintjük zsemlemorzsával és a maradék reszelt sajttal. Forró sütőben 10 percig sütjük és azonnal tálaljuk.

Hasonló receptek

Dómika

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Házi sajt

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kellel rakott burgonya

Egytálétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: