Tartármártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 3 tojássárgája
  • őrölt fehérbors
  • 3 kávéskanál citromlé
  • 1 púpozott kávéskanál porcukor
  • 1 evőkanál gluténmentes mustár
  • 2 dl étolaj
  • 2 dl tejföl

Elkészítés:

Üssünk fel 3 kisebb tojást és a sárgájukat tegyük a turmixgép kelyhébe. Adjunk hozzá fél mokkáskanál sót és a fedél felhelyezése után kapcsoljuk be a motort. Ha a tojás felverődött, a fedőnyíláson át vékony sugárban öntsünk hozzá 2 dl napraforgó-, kukoricacsíra-, vagy más finomított étolajat. Néhány perc keverés után a majonézhez adjunk egy csipet őrölt fehér borsot, 3 kávéskanál citromlevet, 1 púpozott kávéskanál porcukrot, 1 evőkanál mustárt, végül 2 dl tejfölt, amelyről előzőleg ajánlatos a savót leönteni. A tartármártást turmixoljuk még pár percig és hűtőszekrényben másnapig érleljük. Hidegen tálaljuk. Turmixgép helyett használhatunk habverő pálcával ellátott kézi mixert is. Ebben az esetben a fröcskölés elkerülése érdekében a kikeverést mély tálban végezzük.

Hasonló receptek

Avokádó paradicsommal

Mártás, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Gyümölcsmártás / Meggymártás

Mártás, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hamis vadas mártás

Mártás, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: