Lazacfilé zöldfűszeres morzsával sütve

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 70 dkg lazacfilé
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál torma
  • 2 evőkanál petrezselyemzöld
  • 2 evőkanál metélőhagyma
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál tárkonylevél
  • őrölt bors
  • tengeri só.

Elkészítés:

A petrezselyemzöldet, a tárkonyt és a metélőhagymát szeleteljük apróra, majd keverjük bele a mustárba. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, a tormát és ízesítsük frissen őrölt borssal és sóval. Alaposan keverjük össze, hogy tapadós állagot kapjunk. Ha kicsit hígabb, zsemlemorzsát adjunk hozzá, ha pedig túl száraz lett, kevés vízzel öntsük fel. Egy tepsibe tegyük sütőpapírt, helyezzük el a lazacszeleteket, és halmozzuk rájuk a zöldfűszeres morzsát körülbelül 1 cm vastagon. 200°C meleg sütőben süssük negyed óráig. Párolt zöldségkörettel fogyasszuk el a halat. Energia: 416 kcal, Szénhidrát: 22 g, Fehérje: 37 g, Zsír: 20 g.

Hasonló receptek

Marhasült

Főétel, Könnyű

Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Francia hagymás burgonyaleves

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Téli zöldségleves curry-vel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: