Marhasült
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány marhacomb
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 db vöröshagyma
- petrezselyem
- 1 gerezd fokhagyma
- kevés babérlevél (2-3 szál)
- egész bors
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 1 dl vörösbor
- só
- kakukkfű
- olaj
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés:
Az előre lesózott marhaszeleteket átsütjük, majd félre tesszük. A hagymát kicsit átpirítom, kevés vízzel felöntöm az összes hozzávalót beleteszem, az evőkanál liszttel behintjük, összekeverjük hozzáteszünk még egy dl vizet és az egészet felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket s addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor kivesszük a húst a mártást átszűrjük és felforraljuk és forrón a húsra tesszük. (kevés párolt gombát is adhatunk a mártáshoz). Adagonként: Energia: 275 kcal szénhidrát: 10 g
Hasonló receptek
Tőkehal pikáns paradicsommártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túróval töltött paradicsom
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Zöldséges hús
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes