Marhasült

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg sovány marhacomb
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db vöröshagyma
  • petrezselyem
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kevés babérlevél (2-3 szál)
  • egész bors
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl vörösbor
  • kakukkfű
  • olaj
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés:

Az előre lesózott marhaszeleteket átsütjük, majd félre tesszük. A hagymát kicsit átpirítom, kevés vízzel felöntöm az összes hozzávalót beleteszem, az evőkanál liszttel behintjük, összekeverjük hozzáteszünk még egy dl vizet és az egészet felforraljuk. Beletesszük a hússzeleteket s addig pároljuk, amíg puha nem lesz. Ekkor kivesszük a húst a mártást átszűrjük és felforraljuk és forrón a húsra tesszük. (kevés párolt gombát is adhatunk a mártáshoz). Adagonként: Energia: 275 kcal szénhidrát: 10 g

Hasonló receptek

Tőkehal pikáns paradicsommártásban

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Túróval töltött paradicsom

Főétel, Közepes

Diabetikus, Cukormentes

Zöldséges hús

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Új keresés

Válasszon diétát: