Brokkolitorta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 200 g liszt
  • 100 g vaj
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 tojás
  • 2-3 evőkanál víz
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 150 g szalonna
  • 1 kg brokkoli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200 g cr?me fraîche
  • vagy ennek megfelelő mennyiségű tejföl és tejszín egyenlő arányú keveréke
  • 3 evőkanál tej
  • 150 g túró
  • 5 tojás
  • 1 teáskanál só
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 3 evőkanál parmezán

Elkészítés:

Lisztből, vajból, tojásból és vízből omlós tésztát dagasztunk, hűvös helyre állítjuk. Majd nyújtsuk ki vékonyra és béleljük ki vele a sütőformát. Hintsünk rá zsemlemorzsát. A töltelékhez csíkozzuk fel a szalonnát, pirítsuk meg és halmozzuk a sütőformába. A brokkolit tisztítsuk meg, forrázzuk le, majd csöpögtessük le és oszlassuk el a sütőformában. A fokhagymát kipréseljük és a cr?me fraîchet, a tejet, a túrót, a tojásokat, a sót, a borsot, a szerecsendiót, ás 1 evőkanál parmezánt összedolgozunk, a kapott masszát a sütőformába öntjük. A maradék parmezánnal megszórjuk és kb. 40 perc alatt 220°C-on megsütjük. Ha a teteje megpirult, állítsuk vissza a sütőt 175°C-ra.

Hasonló receptek

Sült cukkínis spagetti

Egytálétel, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-tejfölös tészta

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sonkás pórétorta

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: