Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 fej lilahagyma
  • 20 centis póréhagyma
  • 2 zöldpaprika
  • 6 dkg csiperkegomba
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 4 dl tejszín
  • 3 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors
  • rántott sajthoz
  • 48 dkg füstölt sajt
  • 16 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 20 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dl olaj
  • a sütéshez

Elkészítés:

A felolvasztott vajba szórjuk bele az apróra vágott lila hagymát, a felkarikázott póréhagymát, a kisebb kockákra darabolt paprikát és gombát. Magas tűzön kissé pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót. Szórjuk meg a liszttel, keverjük össze és öntsük fel a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk meg és petrezselyemmel fűszerezzük. Amikor felforrt, lassú tűzön főzzük 10-12 percig, majd húzzuk le a tűzről. A feltéthez a füstölt sajtot vágjuk 12 dekás szeletekre, majd a szeleteket keresztben is vágjuk el, hogy háromszög alakúak legyenek. Forgassuk kétszer egymás után lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába, majd forró olajban minden oldalukat süssük pirosra. Ha elkészült, papírszalvétára téve csepegtessük le. A zöldborsóragut merjük tányérokba, szórjuk meg kevés petrezselyemmel és külön kínáljuk mellé a rántott füstölt sajtot.

Hasonló receptek

Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal

Vegetáriánus, Közepes

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Juhtúrós burgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: